2.11.78.3, 2018-12-12 17:00:41
volkswagen Crafter, Transporter, Amarok og Caddy

Hvilken varebil bør jeg velge?

Er du på jakt etter en ny varebil til deg selv eller firmaet ditt? Volkswagen Nyttekjøretøy har et stort utvalg av nyttekjøretøy med mange muligheter, uansett hvilke transportbehov du har og hvilken bransje du er i.

– Vi har varebiler til omtrent hvert tenkelige formål både når det gjelder størrelse og motor- og utstyrsalternativer. Der hvor standardproduktene ikke oppfyller kundeønskene har vi en rekke påbygg- og ombyggingsløsninger tilgjengelig, sier Pål Pettersen. Han er produktsjef for Volkswagen Caddy hos Volkswagen Nyttekjøretøy.

Velg mellom følgende varebiler: CaddyTransporterAmarok og Crafter.

– Det som skiller Caddy, Transporter og Crafter fra hverandre er hovedsakelig størrelsen på varerommet og hvor mye nyttelast man kan ha med. Ellers tilbyr alle de tre modellene den samme gode komforten og har et høyt sikkerhetsnivå. Caddy er bilen for de som ikke skal frakte store og tunge gjenstander. Transporter er et hakk større og passer til de fleste. Crafter er for de som trenger mye plass og spesielle løsninger. Amarok er litt annerledes. Det er en Pickup for de kundene våre som trenger en bil med god fremkommelighet i ulendt terreng. I tillegg til at den er en svært tøff bil. Felles for alle modellene er at de har høy kvalitet, et høyt sikkerhetsnivå, stor fleksibilitet og høy komfort, sier Pettersen.

Transporter med plan
Skreddersy din neste varebil

Innenfor hver varebilmodell finnes det ulike utstyrsversjoner, noe som gjør at Volkswagen Nyttekjøretøy kan tilby et bredt utvalg av varebiler i alle størrelser og fasonger. Mulighetene som finnes for å kunne skreddersy sin neste varebil etter behov, er stort. Det gjelder uansett hvilke bransje du er i.

– Vi har en meget omfattende utstyrsliste som gjør at du kan skreddersy bilen til ethvert formål. I tillegg har vi en masse valgbare påbygg som kompletterer det som kommer fra fabrikk. Det er omtrent ikke det ønske vi ikke kan tilfredsstille, sier Petersen.

Gjør en behovsanalyse

Så hva bør være med på å bestemme hvilken varebil man skal velge? Her er Pettersens råd om hva du bør tenke på før du bestemmer deg:

– Det viktigste er å foreta en god behovsanalyse hvor man må ta stilling til hvor mye plass man trenger, hvor tungt man skal laste, om man skal bruke tilhenger og hvor tung hengeren i så fall er. I tillegg er det lurt å ta stilling til om man trenger 4MOTION firehjulstrekk for å være sikker på alltid å komme frem, uansett vær og føre, sier han og legger til:

– I tillegg bør man spørre seg om hvilke førerassistentsystemer som er tilgjengelig, og hvilke man eventuelt ønsker i tillegg, for å få en så sikker og trygg hverdag som mulig. Komfort er også svært viktig for mange, og alle varebiler fra Volkswagens Nyttekjøretøy er spekket med komfortutstyr, sier han.

Kunder som stiller krav

Yrkessjåfører tilbringer mye tid på veien og har naturlig nok ofte høye krav til sin neste arbeidsbil.

– Ved siden av at de er opptatt av at varebilen må passe til formålet, er de på jakt etter en solid bil og en forhandlerkjede som kan sørge for et ukomplisert bilhold. Det at firehjulstrekk er tilgjengelig på alle våre modeller er også noe som absolutt er et pluss ved våre varebiler. 50 prosent av alle Caddy selges med 4MOTION firehjulsdrift og hele 90 prosent av alle Transporterne selges med 4MOTION.

– Hvem bør velge firehjulstrekk og hvorfor, mener du?

– Alle som er avhengige av å være sikre på å komme frem til enhver tid, sommer som vinter, bør velge en varebil med firehjulsdrift. I tillegg til dette, er varebiler med firehjulstrekk svært attraktive på bruktbilmarkedet, slik at restverdien er høyere enn på en bil uten firehjulstrekk. Dette gjør at kostnaden for 4MOTION ikke er så høy, sier Pettersen.

I 2015 ble det solgt cirka 9 400 varebiler fra Volkswagens forhandlere i Norge, og Transporter og Caddy var de to mest solgte modellene. Begge disse modellene kom i nye versjoner i fjor.

Ønsker du mer informasjon?