2.11.78.3, 2018-12-12 17:00:41
Transporter og Caddy med 4MOTION firehjulstrekk i skogen

4MOTION firehjulstrekk.

4MOTION firehjulstrekksystem fra Volkswagen sørger for godt veigrep, solide kjøreegenskaper og sikker styring selv når kjøreforholdene er krevende. Alle Volkswagen Nyttekjøretøy tilbys med og uten firehjulstrekksystem, og alle Amarok-modellene har firehjulstrekk som standard. Legger du til DSG-automatgir får du en uslåelig kombinasjon.

"Firehjulstrekksystemene fra Volkswagen sørger for at du og din last kommer raskt og trygt frem til jobb uansett føre, sommer som vinter. Få utfordringer er for tøffe" sier Jarle Johnsen med et smil. Han er produktsjef for Transporter hos oss i Volkswagen Nyttekjøretøy.

Firehjulstrekk er populært
Ønsket om en sikker og komfortabel fremkommelighet gjenspeiler seg også i salget av arbeidsbiler med firehjulstrekk. "Det er Caddy og Transporter som stikker seg ut som de mest populære modellene. Salgstallene viser at firehjulstrekk er svært populært blant våre kunder. I fjor solgte vi totalt 4.595 Volkswagen Caddy og 4.647 Volkswagen Transporter. Ser man nærmere på hvor stor andel av disse bilene som hadde 4MOTION, ser vi at drøye 50 % av de solgte Caddy-modellene hadde 4MOTION, og at drøye 80 prosent av Transporterne hadde 4MOTION" sier Johnsen.

Fordelene med 4MOTION

Vi ba våre produktsjefer oppsummere hvorfor de mener 4MOTION er et smart valg
- Fornuftig pris på et attraktivt produkt som sikrer deg de beste kjøreegenskapene året rundt under krevende kjøreforhold.
- Med tanke på årstidene og veistandarden i Norge er det et smart valg for alle som ikke vil lure på om de skal komme frem eller ikke.
- 4MOTION er et smart valg for alle som kjører med tunge tilhengere fordi du til enhver tid har et godt veigrep.

Men hva skiller Volkswagens firehjulstrekksystemer fra konkurrentenes systemer?
- Fordelen med vårt firehjulstrekksystem er at de er fabrikkmontert
- Firehjulstrekksystemet jobber helt sømløst og lynraskt 
- Lav vekt. All vekt som legges på et kjøretøy vil påvirke hvor mye faktisk nyttelast man til slutt kan ha med seg. For mange varebilsjåfører vil derfor den lave vekten, og de forbedrede kjøreegenskapene være et stort pluss.

Sømløs kraftfordeling
Fordelene med den nyeste generasjonen av Haldex 5-koblingen som sitter på nye Transporter og Caddy er lav vekt, redusert forbruk, forbedrede kjøreegenskaper og bedre kjøredynamikk.
Haldex 5 fungerer slik at begge modellene i utgangspunktet er forhjulsdrevne modeller der Haldex-løsningen sitter montert foran bakakselen. Det geniale er at systemet helt sømløst fordeler kraft helt avhengig av kjøresituasjonen. Det clutchbaserte Haldex-systemet fordeler kraften inntil 50-50 foran og bak. Fordelen med det er at det sikrer god drivstofføkonomi, kjørekomfort og maksimal fremkommelighet når man trenger det. Systemene er lynraske og sømløse, og forbedrer bilenes kjøreegenskaper sommer og vinter, sier Johnsen.

Produktsjefene kan kun se én ulempe med 4MOTION.
For de kundene som har mest mulig nyttelast som prioritet 1, så vil 4MOTION være en ulempe på grunn av den lille ekstra vekten (50-100kg) systemet gir. Da må man veie for og imot hva som er viktigst i forhold til bruksmønster. Et avisbud i Valdres vil nok være helt avhengig av firehjulstrekk for å komme frem dit han skal, men det kan være at et avisbud i Oslo sannsynligvis vil klare seg helt fint med en tohjulstrekk.

FAQ 4MOTION

Hva er 4MOTION?
4MOTION er navnet på Volkswagen sitt firehjulstrekksystem og finnes både på varebilene og personbilene fra Volkswagen.

Finnes det ulike varianter av 4MOTION avhengig av hvilken varebilmodell man velger?

Ja det gjør det. Det finnes flere ulike løsninger tilpasset de ulike varebilmodellene. Caddy  og Transporter og den nye Crafter benytter seg av den nyeste Haldex 5-teknologien. Transporter og Crafter kan leveres med en mekanisk differensialsperre på bakakselen i kombinasjon med 4MOTION firehjulsdrift, noe som er unikt i segmentet. Den gjør det nemlig lettere å kjøre i gang under ekstra vanskelige forhold. Amarok leveres med to ulike systemer: permanent 4MOTION firehjulsdrift med Torsen-senterdifferensial og et innkoblbar 4MOTION firehjulsdrift med reduksjonsgir. Felles for begge Amarok-systemene er at de leveres med differensialsperre som standard på bakakselen. 

Hva er felles for alle 4MOTION løsningenene?
Det som er felles for alle løsningene er at de er robuste systemer som sikrer optimal fremkommelighet på ulike underlag. Til og med på tørre veier vil arbeidsbilens kjøreegenskaper forbedres ved at den blir mer retningsstabil og setter seg bedre enn en varebil med tohjulstrekk. Alt ligger med andre ord til rette for en sikker og komfortabel transport av både deg og nyttelasten din.

Har firehjulstrekk noe å si for annenhåndsverdien?
Nyttekjøretøy med 4MOTION er særdeles attraktive på bruktbilmarkedet, og holder seg av den grunn vesentlig bedre i pris enn arbeidsbiler uten firehjulstrekk. Dette ser man også ved oppsett av leasing hvor det blir satt en høyere restverdi og derav blir forskjellen på månedskostnaden ved leasing svært liten sammenlignet med tohjulstrekk. Spesielt kommer den populære kombinasjonen 4MOTION/DSG automatgir godt ut og er lettsolgte.

Hvor stor forskjell er det på en arbeidsbil med firehjulstrekk kontra en arbeidsbil med tohjulstrekk på vinterføre?
Også tohjulstrekk har god fremkommelighet fordi motoren og tyngden sitter over drivhjulene, men med en arbeidsbil med mye vekt i varerommet eller med en tilhenger bak, kan det faktisk være et spørsmål om å komme frem eller ikke.

 

Ønsker du mer informasjon?