vw Volkswagen Caddy Maxi varebil 4x4 offroadkjøring offroad skog firehjulstrekk firehjulsdrift 4MOTION
vw Volkswagen Caddy Maxi varebil 4x4 offroadkjøring offroad skog firehjulstrekk firehjulsdrift 4MOTION
vw Volkswagen Caddy Maxi varebil 4x4 offroadkjøring offroad skog firehjulstrekk firehjulsdrift 4MOTION

4MOTION firehjulstrekk

Her kan du lese om fordelene 4MOTION firehjulstrekk gir deg, hvilke bilmodeller dette tilbys på, hva som skiller oss fra konkurrentene og hvorfor dette er et populært tilvalg.

Her kan du lese om fordelene 4MOTION firehjulstrekk gir deg, hvilke bilmodeller dette tilbys på, hva som skiller oss fra konkurrentene og hvorfor dette er et populært tilvalg.

Fordeler med 4MOTION firehjulstrekk

vw Volkswagen Transporter kassebil varebil 4x4 firehjulstrekk firehjulsdrift 4MOTION offroad terrengkjøring søle skog
I 2018 solgte vi 4MOTION firehjulstrekke til over 60 % av alle Caddy-kunder, 90 % av alle Transporter-kunder og over 50 % av alle Crafter-kunder. Her er noen av fordelene 4MOTION firehjulstrekk gir;
 • Godt veigrep på ulike kjøreunderlag året rundt
 • Solide kjøreegenskaper under krevende kjøreforhold.
 • Sikker styring selv når kjøreforholdene er krevende
 • Alle våre bilmodeller kan tilbys med firehjulstrekk 
 • Alle våre Amarok-modeller har firehjulstrekk som standard
 • Kombinerer du 4MOTION med automatgir får du en uslåelig kombinasjon
 • Fornuftig pris på et attraktivt produkt
 • Med tanke på årstidene og veistandarden i Norge er det et smart valg for alle som ikke vil lure på om de skal komme frem eller ikke.
 • Smart valg for alle som kjører med tunge tilhengere da det gir bedre veigrep
   

Hvorfor er 4MOTION firehjulstrekk så populært?

vw Volkswagen Crafter pickup trefelling skog motorsag

Ser man på salgstallene for hvor mange av våre kunder som velger en drivlinje med 4MOTION firehjulstrekk er det ingen tvil om at dette er et populært tilvalg. Og kanskje er det ikke så rart når vi bor i det landet vi gjør med snø eller is store deler av året, bratte bakker og varierende veistandard. Ønsket om en sikker og komfortabel fremkommelighet gjenspeiler seg også i det store antallet solgte varebiler med 4MOTION firehjulstrekk.

Det er varebilmodellene Caddy og Transporter som stikker seg ut som de mest populære modellene. I 2018 solgte vi totalt 4.386 Caddy varebiler, 4.437 Transporter varebiler og 764 Crafter kassebiler. Ser man nærmere på hvor stor andel av disse varebilene som hadde 4MOTION i fjor ser vi at drøye 61 % av våre solgte Caddy-modeller, 90 % av Transporterne og 54 % av våre Craftere ble solgt med firehjulstrekk.

Priser på 4MOTION firehjulstrekk finner du i våre prislister.
 

Konkurrentfordel og ulemper med 4MOTION firehjulstrekk

vw Volkswagen Amarok pickup tilhengerfeste 4x4 byggeplass lasteplan

Konkurrentfordeler
Vårt firehjulstrekksystem skiller seg hovedsakelig fra konkurrentenes systemer fordi det har lav vekt. All vekt som legges på et kjøretøy vil påvirke hvor mye faktisk nyttelast man til slutt får med seg. For mange varebilsjåfører vil derfor den lave vekten, og de forbedrede kjøreegenskapene være et stort pluss. Les mer om den unike teknologien bak litt lengre ned på siden.

Ulemper med 4MOTION firehjulstrekk?
Produktsjefene ser kun én ulempe. For de kundene som har mest mulig nyttelast som prioritet 1, vil 4MOTION være en ulempe på grunn av den lille ekstra vekten (50-100kg) firehjulstrekksystemet gir. Da må man veie for og imot hva som er viktigst i forhold til bruksmønster. Et avisbud i Valdres vil nok være helt avhengig av firehjulstrekk for å komme frem dit han skal, men det kan være at et avisbud i Oslo sannsynligvis vil klare seg helt fint med en tohjulstrekk.

Ofte stilte spørsmål 4MOTION firehjulstrekk

Ofte stilte spørsmål Volkswagen FAQ firehjulstrekk 4x4 firehjulsdrift 4MOTION fordeler ulemper pris Transporter Caddy Amarok Crafter

Vi har besvart de vanligste spørsmålene vårt kundesenter mottar fra kunder relatert til 4MOTION firehjulstrekk. Forhåpentligvis finner du svar på dine spørsmål her 
 

Teknologien bak 4MOTION firehjulstrekk 

vw volkswagen Caddy 4MOTION firehjulstrekk 4x4 firehjulsdrift skog trefelling motorsag

Teknologien bak 4MOTION firehjulstrekk er på mange måter unik og skiller oss fra konkurrentene sine tilsvarende systemer.

Haldex 5-koblingen er navnet på den nyeste generasjonen av firehjulstrekk og denne finner du på våre nye Transporter, Caddy, Amarok og Crafter modeller. Den gir lav vekt, redusert forbruk, forbedrede kjøreegenskaper og bedre kjøredynamikk.

Haldex 5 fungerer slik at begge modellene i utgangspunktet er forhjulsdrevne modeller der Haldex-løsningen sitter montert foran bakakselen. Det geniale er at systemet helt sømløst fordeler kraft helt avhengig av kjøresituasjonen. Det clutchbaserte Haldex-systemet fordeler kraften inntil 50-50 foran og bak. Fordelen med det er at det sikrer god drivstofføkonomi, kjørekomfort og maksimal fremkommelighet når man trenger det. Systemene er lynraske og sømløse, og forbedrer bilenes kjøreegenskaper sommer og vinter.

Your browser is outdated!

Please get a decent browser here or there