Oi sann! Du bruker visst en utdatert nettleserversjon :(

Du ser denne meldingen fordi du enten bruker en utdatert nettleserversjon av Google Chrome, Firefox eller Safari, eller fordi du bruker Internet Explorer. For at denne nettsiden skal fungere ber vi deg om og vennligst oppdatere nettleseren din om du bruker Google Chrome, Safari eller Firefox eller bytte til én av disse da den altså ikke støtter bruk av Internet Explorer.

Våre sikkerhetssystemer

Her kan du leser mer om våre ulike sikkerhetssystemer og hvilke bilmodeller disse er kompatible med.

Her kan du leser mer om våre ulike sikkerhetssystemer og hvilke bilmodeller disse er kompatible med.

Våre sikkerhetssystemer kort oppsummert

vw volkswagen sikkerhetssystemer førerassistentsystemer assistentsystemer varebil ekstrautstyr standardutstyr Transporter blind spot

Våre bilmodeller er utstyrt med en rekke moderne sikkerhetssystemer som hjelper deg å takle nær sagt alle kritiske trafikksituasjoner. Systemene har som hovedoppgave å sørge for at du og varebilen din samt dyrebar last får en trygg og avslappet kjøretur. Under kan du lese mer om hvert enkelt sikkerhetssystem, se hvilke som er standard for hvilke bilmodeller og hvilke som er ekstrautstyr. 

Spørsmål?

Volkswagen Front Assist med City nødbrems

vw Volkswagen Crafter stor kassebil varebil bysentrum 3-seter front assist frontassist førerassistentsystem sikkerhetssystem assistentsystem

Hovedformål: Forkorte bremselengden
Standardutstyr på:
Caddy | Transporter | Crafter
Slik fungerer det: Front Assist har en radarsensor som overvåker avstanden til forankjørende bil i inntil 160 km/t og bidrar til å redusere bremselengden. Front Assist reagerer på kritiske nær-situasjoner i to trinn:

 1. Du blir varslet via et akustisk lydsignal
 2. Du blir varslet akustisk / visuelt i instrumentpanelet og bremseklossene legger seg inntil skivene som gjør at den hydrauliske bremseassistenten settes i beredskap

Dersom man fortsatt ikke reagerer ved å betjene bremsene vil bremsesystemet gi et kraftig "rykk" i varebilen. Starter man nedbremsingen vil full bremseeffekt være tilstede med en gang uavhengig av pedaltrykk. Dersom du overser en hindring bremser City-nødbremsfunksjonen automatisk og reduserer kollisjonshastigheten. I beste fall kan kollisjoner unngås helt. Systemet er aktivt mellom 5 og 30 km/t og kan bremse varebilen ned til den stopper (i kritiske kollisjonssituasjoner uten førerreaksjon inntil 15 km/t).

 

Volkswagen bremsesystemer

vw Volkswagen Transporter kassebil varebil 3-seter 4x4 firehjulstrekk firehjulsdrift 4MOTION

Hovedformål: 
Forhindre ulykker/ begrense skadeomfang
Standardututstyr på:
Caddy | Transporter | Amarok | Crafter | Caravelle | Multivan
Slik fungerer de:
 • Multikollisjonsbrems (MCB)
  Over 20% av alle bilulykker med personskade består av flere enn ett sammenstøt. Bremsesikkerhetssystemet bremser automatisk ned etter et sammenstøt for å hindre følgekollisjoner. Multikollisjonsbremsen aktiveres dersom to uavhengige sensorer registrerer en ulykke. Etter en kort forsinkelse bremses bilen gradvis ned til 10 km/t. Du kan når som helst overta kontrollen igjen (innenfor systemets begrensninger). 
 • Antiskrensregulering
  Forhindrer under- eller overstyring ved å tilpasse bremsningen til hvert enkelt hjul.
 • Blokkeringsfrie bremser (ABS)
  Forhindrer at hjulene blokkeres og sørger dermed for at styreevnen opprettholdes.
 • Elektronisk differensialbrems (EDS)
  Fordeler drivkraften til hjulene med best grep.

Volkswagen kollisjonsputer

isofix varebil barn i bil biltur bilstol gutt bilsete isofix-fester airbag kollisjonspute

Hovedformål: Gi beskyttelse for fører og passasjerer
Standardutstyr på: 
Caddy, Transporter, Amarok, Crafter, Caravelle og Multivan. Sidekollisjonsputer er standard på Crafter pickup og chassis.
Slik fungerer de:
Alle våre bilmodeller har airbags/kollisjonsputer som standardutstyr og plasseringen av disse finner du i;
- rattet på førerside
- dashboard på passasjersiden
- sidestolpen og/eller i siden på sete (disse omtales som thorax-kollisjonsputer i prislister). Dette gir optimal beskyttelse ved en front- eller sidekollisjon. Kollisjonsputen på passasjersiden foran kan deaktiveres med bilnøkkelen.     

 

Volkswagen beltevarsling

beltevarsling sikkerhetssystem bilbelte assistentsystem førerassistentsystem VW Volkswagen varebil

Hovedformål: Hjelper deg å huske sikkerhetsbeltet.
Standardutstyr på: 
Caddy | Transporter | Amarok | Crafter | Caravelle | Multivan
Slik fungerer det:
Beltevarslingen sier i fra til deg hvis sikkerhetsbeltet ikke er festet. Systemet varsler med et lyssignal etter motorstart og i tillegg med et lydsignal etter at kjøreturen har begynt, og minner deg på at du må ta på setebeltet.

 

Volkswagen Lane Assist

Crafter Lane assist sikkerhetssystem førerassistentsystem assistentsystem vw Volkswagen kassebil stor varebil

Hovedformål: Hindrer kjøring over i feil kjørefelt.
Ekstrautstyr til: Caddy | Transporter | Crafter | Caravelle | Multivan
Slik fungerer det: 
Kjørefeltvarslingen øker sikkerheten betydelig. Den hindrer at bilen kommer over i feil kjørefelt og kolliderer med en motgående bil. Hvis det er noe som tyder på at bilen utilsiktet er i ferd med å forlate kjørefeltet, varsler den føreren visuelt. I tillegg styrer den bilen tilbake i kjørefeltet.

Lane Assist fungerer slik at kameraet som er festet til det innvendige speilet registrerer veimerkingen foran bilen, og den elektromekaniske servostyringen sørger for at bilen kommer tilbake på rett kurs. Systemet kan aktiveres og deaktiveres i menyen for assistentsystemer i kjørecomputeren.

Volkswagen Side Assist

side assist sikkerhetssystem førerassistentsystem Crafter kassebil stor varebil

Hovedformål: Gi trygghetsfølelse ved filskifte.
Ekstrautstyr til: Crafter | Transporter | Multivan | Caravelle
Slik fungerer det: To radarer scanner område inntil 75 meter bak bilen og varsler deg om noen tar innpå deg bakfra. Systemet varsler deg via LED visning i sidespeilet. Dersom det er et kjøretøy i f.eks blindsonen, og du aktiverer blinklyset, vil systemet varsle deg med kraftige lysblink. Dette vil kunne redusere faren for kollisjon ved skifte av kjørefelt.
Hvis systemet brukes sammen med Lane Assist, griper systemet også inn i styringen hvis føreren prøver å skifte felt (selv ved bruk av blinklys) mens det er et kjøretøy i varslingsområdet. Hvis føreren overstyrer styreinngrepet, gis det enda en advarsel, i form av vibrasjoner i rattet.
Fordeler for sjåføren:

 1. Mindre stress og økt trygghetsfølelse ved filskifte
 2. Mindre fare for personskade, skade på bilen og lasten

Volkswagen Utmanøvreringsassistent

utmanøvreringsassistent vw Volkswagen Crafter stor varebil kassebil rygge assistentsystem sikkerhetssystem

Hovedformål: Gjør det enklere å rygge ut av parkeringsluker.
Standardutstyr på: Crafter
Heter på engelsk: Blind spot sensor
Slik fungerer det: Utmanøvreringsassistenten varsler deg med lydsignaler hvis en annen bil kommer for nær når du rygger ut av en parkeringsluke. Hvis du ikke reagerer på varslingen, kan systemet redusere omfanget av, eller til og med forhindre en kollisjon ved å aktivere bremsene.