2.3.47.2, 2017-10-10 18:26:25
sikkerhetssystemer i volkswagen nyttekjøretøy

De moderne sikkerhetssystemene.

Utstyr som er forberedt på nær sagt alt!

Våre biler er utstyrt med en rekke sikkerhetssystemer som bidrar til en avslappet kjøretur og kan gripe preventivt inn i kritiske situasjoner. 

Front Assist med City nødbrems.

Forkorter bremselengden
Hvit Caddy varebil

Systemet har en radarsensor som overvåker avstanden til forankjørende bil inntil 160 km/t og bidrar til å redusere bremselengden. Front Assist reagerer på kritiske nær-situasjoner i to trinn:

1.  Du blir varslet via akustisk lydsignal.
2. Du blir varslet akustisk og visuelt i instrumentpanelet og at bremseklossene legger seg inntil skivene og den hydrauliske bremseassistenten settes i beredskap.

Dersom føreren fortsatt ikke reagerer ved å betjene bremsene, vil bremsesystemet gi et kraftig "rykk" i bilen. Starter sjåføren nedbremsingen vil full bremseeffekt være tilstede med en gang, uavhengig av pedaltrykk.

Dersom sjåføren overser en hindring, bremser City-nødbremsfunksjonen automatisk og reduserer kollisjonshastigheten. I beste fall kan kollisjoner unngås helt. Systemet er aktivt mellom 5 og 30 km/t og kan bremse bilen ned til den stopper (i kritiske kollisjonssituasjoner uten førerreaksjon inntil 15 km/t).

Standardutstyr på Caddy, Transporter og Crafter.

Bremsesystemer

Unngå ulykker med våre sikkerhetssystemer

Multikollisjonsbrems
Over 20% av alle ulykker med personskade inneholder flere enn et sammenstøt.  Sikkerhetssystemet bremser automatisk ned etter et sammenstøt for å hindre følgekollisjoner. Multikollisjonsbremsen aktiveres dersom to uavhengige sensorer registrerer en ulykke. Etter en kort forsinkelse bremses bilen gradvis ned til 10 km/t. Du kan når som helst overta kontrollen igjen (innenfor systemets begrensninger). 

Antiskrensregulering
Forhindrer under- eller overstyring ved å tilpasse bremsningen til hvert enkelt hjul.

Blokkeringsfrie bremser (ABS)
Forhindrer at hjulene blokkeres, og sørger dermed for at styreevnen opprettholdes.

Den elektroniske differensialbremsen (EDS)
Fordeler drivkraften til hjulene med best grep.

Standardututstyr på Caddy, Transporter, Amarok, Crafter, Caravelle og Multivan.

 

Kollisjonsputer

Optimal beskyttelse for fører og passasjer

Kollisjonsputer for fører og passasjer samt thorax side-/ hodeairbag inngår i standardutstyret og gir optimal beskyttelse ved en front- eller sidekollisjon. Kollisjonsputen på passasjersiden foran kan deaktiveres med bilnøkkelen. 

Standardutstyr på Caddy, Transporter, Amarok, Crafter, Caravelle og Multivan.

Beltevarsling

Husk å feste sikkerhetsbeltet

Beltevarslingen sier i fra til føreren hvis sikkerhetsbeltet ikke er festet. Systemet varsler med et lyssignal etter motorstart og i tillegg med et lydsignal etter at kjøreturen har begynt, og minner føreren om å spenne seg fast.

Standardutstyr på Caddy, Transporter, Amarok, Crafter, Caravelle og Multivan.

Lane Assist

Lane Assist på VW Crafter

Kjørefeltvarslingen øker sikkerheten betydelig. Den hindrer at bilen kommer over i feil kjørefelt og kolliderer med en motgående bil. Hvis det er noe som tyder på at bilen utilsiktet er i ferd med å forlate kjørefeltet, varsler den føreren visuelt. I tillegg styrer den bilen tilbake i kjørefeltet.

Lane Assist fungerer slik at kameraet som er festet til det innvendige speilet registrerer veimerkingen foran bilen, og den elektromekaniske servostyringen sørger for at bilen kommer tilbake på rett kurs. Systemet kan aktiveres og deaktiveres i menyen for assistentsystemer i kjørecomputeren.

Ekstrautstyr til Crafter.

 

Side Assist

Side Assist

To radarer scanner område inntil 75 meter bak bilen og varsler deg om noen tar innpå deg bakfra. Systemet varsler deg via LED visning i sidespeilet. Dersom det er et kjøretøy i f.eks blindsonen, og du aktiverer blinklyset, vil systemet varsle deg med kraftige lysblink. Dette vil kunne redusere faren for kollisjon ved skifte av kjørefelt.

Hvis systemet brukes sammen med Lane Assist, griper systemet også inn i styringen hvis føreren prøver å skifte felt (selv ved bruk av blinklys) mens det er et kjøretøy i varslingsområdet. Hvis føreren overstyrer styreinngrepet, gis det enda en advarsel, i form av vibrasjoner i rattet.

Fordeler for sjåføren:

  1. Mindre stress og økt trygghetsfølelse ved filskifte
  2. Mindre fare for personskade, skade på bilen og lasten

Ekstrautstyr til Transporter og Crafter.

Utmanøvreringsassistent

Utmanøvreringsassistent fra Volkswagen

Utmanøvreringsassistenten varsler med lydsignaler hvis en annen bil kommer for nær når du rygger ut av en parkeringsluke. Hvis du ikke reagerer på varslingen, kan systemet redusere omfanget av, eller til og med forhindre en kollisjon ved å aktivere bremsene. 

Ekstrautstyr til Crafter.