2.3.47.2, 2017-10-10 18:26:25
Lykter Amarok og parkeringsassistent

De avanserte førerassistensystemene.

En god hjelp i kritiske situasjoner!

Våre biler er utstyrt med en rekke innovative førerassistentsystemer som analyser kjøringen og kan gripe støttende inn ved behov. Dette bidrar til at både fører og passasjerer får en mer behagelig kjøretur.

 

Cruise Control

Systemet holder hastigheten konstant eller begrenser topphastigheten til den verdien du stiller inn, avhengig av opp- og nedoverbakker. Cruise Control kan aktiveres fra 30 km/t og oppover. 
På Amarok fås cruise control med integrert hastighetsbegrensning.

Standardutstyr til Caddy, Transporter, Amarok, Crafter, Caravelle og Multivan.

Adaptiv Cruise Control

Volkswagen Multivan

ACC (Adaptiv Cruise Control) er basert på Cruise Control-funksjonen, men i tillegg til at den holder hastigheten sjåføren har stilt inn, setter den ned hastigheten ved å bremse og justere gassen hvis bilen foran kjører saktere. Føreren bestemmer hvor stor avstand det skal være til bilen foran, ved å angi avstand i tid.

Radarsystemet registrerer også situasjoner der avstanden til bilen foran er kritisk. I farlige situasjoner blir føreren varslet, og om nødvendig aktiveres automatisk bremsing.

Med ACC blir kjøringen mindre stressende og enklere. Man får mer kontroll over hastigheten, noe som igjen betyr mindre fare for personskader, skade på bilen og/eller lasten, mindre fare for trafikkbøter og økt sikkerhet for andre trafikanter.

Ekstrautstyr til Transporter, Caddy, Crafter, Caravelle og Multivan.

Parkeringsassistent

Park Assist parkeringsassistent

Parkeringsassistenten gjør det enkelt å manøvrere ved parkering langsgående parkeringsluker. Når bilen settes i revers, overtar bilen styringen selv. Alt du trenger å gjøre er å betjene clutchen, gassen og bremsen.

Ekstrautstyr til Caddy og Crafter. 

 

Ryggekamera

Rear View Ryggekamera

Med Rear View ryggekamera blr det lettere å parkere!

Ryggekameraet gjør det lettere å parkere ved å vise et avgrenset bilde av området bak bilen på skjermen til radio- eller navigasjonssystemet. Statiske hjelpelinjer gjør parkeringen enda enklere. 

Ekstrautstyr til Caddy, Transporter, Amarok, Crafter, Caravelle og Multivan. 

Parkeringssensorer

Parkeringssensorer

Parkeringssensorene bruker lydsignaler for å gjøre deg oppmerksom på registrerte hindringer foran og bak bilen. I tillegg kan du se på skjermen hvor stor avstand det er til hindringene.

Ekstrautstyr til Caddy Comfortline, Transporter, Amarok, Crafter, Caravelle og Multivan. Parkeringssensorer bak er standard på Amarok og Caddy Highline.

Lysassistenter

Light Assist fjernlysassistent
Fjernlysassistenten dimmer fjernlyset automatisk når systemet registrerer møtende kjøretøy og kjøretøy som kjører foran deg. Når systemet er aktivert, kobles også fjernlyset inn automatisk fra og med en hastighet på 60 km/t og når det er helt mørkt.
Ekstrautstyr til Caddy, Transporter, den nye Crafter, Caravelle og Multivan. 

Tåkelys med integrerte statiske adaptive lys
Lysene sørger for optimal sikt ved dårlig vær. Når du svinger, lyses veikanten opp av den innerste frontlykten. 

 

Trailer Assist

Tilhengerassistent
Trailer Assist fra Volkswagen

Å rygge med tilhenger er vanskelig , selv for erfarne førere. Tilhengerassistenten gir føreren visuelle og akustiske signaler til hjelp ved ryggingen, og den kan også overta styringen. 

Hvordan fungerer Trailer Assist?
Systemet bruker parkeringsassistenten og ryggekameraet til å hjelpe føreren under rygging med tilhenger. Systemet aktiveres slik:

  1. Sett bilen i revers
  2. Aktiver parkeringsassistenten. Ikke rør rattet. 
  3. Still ønsket retning for tilhengeren med speiljusteringsknappen.
  4. Bruk gasspedal og brems, og manøvrer tilhengeren bakover.

Fordeler for føreren:
Systemet gjør det lettere for for sjåfører å rygge med tilhenger, og det reduserer risikoen for skader. 

Ekstrautstyr til Crafter. 

 

Sidevindassistent

Sindevindassistent

Sidevindassistenten hjelper føreren å beholde kontrollen over bilen ved sidevind. Denne underfunksjonen i ESP antiskrensregulering hjelper deg i situasjoner med vindkast og sterk sidevind ved å tilpasse bremseinngrepet ved behov. Systemet aktiveres automatisk ved hastigheter over 80 km/t. 

Standardutstyr til Crafter.

Sensorbasert sidebeskyttelse

VW Crafter sensorbasert sidebeskyttelse

Sidebeskyttelsen registrerer objekter rundt hele bilen ved hjelp av 16 ultralydsensorer. Systemet er en utvidelse av parkeringssensorerne, og varlsler optisk og akustisk om fare for kollisjon med for eksempel stolper, vegger eller fotgjengere. 

  • Systemet aktiveres automatisk når bilen beveger seg forover i en hastighet op 26 km/t, eller når bilen settes i revers
  • Kan aktiveres og deaktiveres i kjørecomputer-menyen
  • Sensorene registrerer hindringer som er opptil tre meter til siden for bilen

Sjåføren vil bli varslet tidlig om "farer", noe som gjør parkering enklere og mindre stressende. Systemet vil også kunne redusere risikoen for kollisjon og dermed bidra til lavere reparasjonskostnader.

Ekstrautstyr til Crafter. 

Trafikkskiltgjenkjenning

VW Crafter

Den dynamiske skiltvisningen registrerer trafikkskilt langs veien ved hjelp av et kamera og viser relevante skilt på displayet i instrumentpanelet og på skjermen til infotainmentsystemet. Sjåføren gjøres oppmerksom på viktige skilt etter hvert som han/hun kjører forbi dem og kan dermed ta bedre beslutninger.

Informasjon fra bilen påvirker visningen av skilt, dersom vindusciskerne er aktivert kan det medføre at det vises en fartsgrense på 80 km/t for våt veibane på venstre side av displayet i stedet for fartsgrenseskiltet som vises for tørr veibane. Du kan også stille inn at det skal vises skilt som er relevante for kjøring med tilhenger, og angi fartsgrensevarsling både for vanlig kjøring og for kjøring med tilhenger. 

Ekstrautstyr til Crafter.