Oi sann! Du bruker visst en utdatert nettleserversjon :(

Du ser denne meldingen fordi du enten bruker en utdatert nettleserversjon av Google Chrome, Firefox eller Safari, eller fordi du bruker Internet Explorer. For at denne nettsiden skal fungere ber vi deg om og vennligst oppdatere nettleseren din om du bruker Google Chrome, Safari eller Firefox eller bytte til én av disse da den altså ikke støtter bruk av Internet Explorer.

Volkswagen assistentsystemer

Volkswagen assistentsystemer gir deg støtte og trygghet under kjøring. Navigér deg videre og les mer om våre; Førerassistentsystemer | Sikkerhetssystemer

Volkswagen assistentsystemer gir deg støtte og trygghet under kjøring. Navigér deg videre og les mer om våre; Førerassistentsystemer | Sikkerhetssystemer

Våre assistentsystemer setter ny sikkerhetsstandard i varebilsegmentet

vw volkswagen sikkerhetssystemer førerassistentsystemer assistentsystemer varebil ekstrautstyr standardutstyr

Volkswagen har alltid vært ledende i markedet når det gjelder å kunne tilby sikkerhetssystemer som standard i våre varebiler. Vår produktsjef for Transporter sier følgende om våre assistentsystemer;

"Vi var én av de første varebilleverandørene som var tidlig ute med ABS, ESP, kollisjonsputer på fører- og passasjerside samt tilhengerstabilisator som standard i våre varebiler. Også i dag er vi ledende i markedet når det gjelder standard på sikkerhet- og assistentsystemer i varebilene våre.
Mitt inntrykk er at det er en fordel å ha en god bredde i utvalget av sikkerhet- og førerassistentsystemer fordi stadig flere ønsker skreddersøm på varebilen sin. I tillegg ser kundene fordelene som ligger i det at man kan spare seg for utgifter og forhindre at småskader og ulykker skjer. Systemene er med på å øke bekvemmeligheten og komforten, gjøre varebilene lettere å håndtere og de øker sikkerheten, sier produktsjefen og nevner et eksempel; Varebiler har på grunn av sin størrelse og fasong områder som kan være vanskelige å ha oversikt over. Derfor vil «et ekstra øye» øke sikkerhetsfaktoren vesentlig og man unngår for eksempel de kjedelige og kostbare småskadene. Det gir en enorm komfort å kunne kombinere et ryggekamera med parkeringssensorer når man skal parkere en stor varebil. I tillegg til å øke sikkerheten og komforten for sjåføren, effektiviseres også hverdagen", sier han.

Hender det at kundene blir forundret over utvalget som finnes?
"Ja, det gjør det. Tilbakemeldingene vi får fra kundene er at de er positivt overrasket fordi mye av utstyret som før bare var tilgjengelig for relativt kostbare personbiler nå også er tilgjengelig for varebiler".

Hva blir det neste, tror du?
"Det er vanskelig å spå hva som vil skje i fremtiden, men det er liten tvil om at det de neste fem årene vil by på vesentlige fremskritt både når det gjelder drivlinjer samt sikkerhets- og assistentsystemer samt et større utvalg på flere av våre varebilmodeller".

Sjåførens vurderingsevne under kjøring fortsatt viktig

Hva gjør slike assistentsystemer med oss som sjåfører? Blir vi bedre, dårligere eller tryggere? Vår produktsjef for Transporter svarer på spørsmålet;

"Når det gjelder førerassistentsystemer og sikkerhetssystemer mener jeg det er viktig å huske på at de ikke er istedenfor, men i tillegg til førerens vurderinger på veien. Det er dessverre ofte slik at vi mennesker reagerer for sent, for svakt og/eller i panikk. Derfor er de ulike sikkerhetssystemene utviklet slik at de skal varsle føreren så tidlig som mulig slik at han eller hun får bedre tid, kan gripe inn og dermed få kontroll på bilen og situasjonen. Jeg tror alle, uansett erfaring, vil kunne ha stor nytte og hjelp av denne typen førerassistanse. Disse systemene er tenkt for alle. Vi kan alle reagere feil eller for sent i trafikken, og det er i slike kritiske situasjoner at systemene kan hjelpe oss ved at de varsler, får ned farten og i beste fall forhindrer ulykker helt. Selv har jeg et par klare personlige favoritter blant førerassistentsystemene, nemlig tilleggsutstyret Adaptiv Cruise Control. Det gir økt kjøreglede og en avslappet kjørestil i tillegg til at jeg kan kjøre mer drivstofføkonomisk. Ryggekameraet (som tilbys som ekstrautstyr) er også svært gunstig å bruke når jeg kjører med henger. Det har aldri vært enklere å sette på eller plassere tilhengeren riktig på første forsøk".