2.17.94.1, 2019-07-05 00:05:51
Volkswagen Nyttekjøretøy garantier

Garanti.

Våre garantiordninger.

Når du kjøper et av Volkswagen Nyttekjøretøy skal du føle deg trygg på at du blir tatt godt vare på om uhellet skulle være ute. Derfor har alle våre varebiler en nybilgaranti på 200.000 km / 5 års garanti, med unntak av Crafter som har 250.000 km / 5 års garanti. Du kan også lese om vår nybilgaranti og andre garantiordninger på denne siden. Våre bilmodeller leveres også med 24-timers mobilitetsgaranti hvor målet er å få deg tilbake på veien raskest mulig. 
Dersom du har spørsmål om våre garantier kan du ta kontakt med din lokale Nyttekjøretøy-forhandler, og du kan søke opp din nærmeste forhandler her

Mobilitetsgaranti og veihjelp.

Følger du vårt anbefalte service- og vedlikeholdsprogram får du automatisk 24-timers veihjelp gjennom vår mobilitetsgaranti. Dette gir deg trygghet på veien hele døgnet! Alle våre nye bilmodeller leveres automatisk med 24-timers mobilitetsgaranti (veihjelp) og denne gjelder frem til første service. Dersom service blir utført hos ett av våre Volkswagen merkeverksteder i tråd med våre retningslinjer vil din mobilitetsgaranti forlenges til neste service. Alle Volkswagen Nyttekjøretøy fra modellår 1986 kan ha/få mobilitetsgaranti forutsatt at vårt serviceprogram følges og at anbefalte reparasjoner blir utført.

 

Hva er mobilitetsgaranti fra Volkswagen?

image

24-timers mobilitetsgaranti trer i kraft dersom tekniske problemer gir deg uforutsett stopp underveis. Den dekker da gratis inntauing til nærmeste Volkswagen verksted, eller reparasjon på stedet hvis dette lar seg gjøre. Smådeler er inkludert.

Tar det mer enn 3 timer å reparere bilen, dekkes gratis leiebil med fri kjørelengde i inntil 2 dager (unntatt drivstoff) for Volkswagen Nyttekjøretøy. Er det mer hensiktsmessig å vente på bilen, dekker mobilitetsgarantien overnatting på hotell for både fører og passasjerer i 1 døgn.

Kostnadene for reparasjon av feilen som er årsaken til driftsstansen, dekkes ikke av mobilitetsgarantien. Her foretas de samme vurderinger som ved et vanlig verkstedbesøk som ikke er forårsaket av uforutsett stopp. Serviceheftet med stempel fra siste service er å betrakte som et verdidokument som bør ligge i bilen.

Motorstopp? Ring +47 915 04 444.

Vi hjelper deg med det praktiske ved skade, ved å få bilen tauet til verksted og rekvirering av leiebil ved behov. Volkswagens nødtelefon ordner det praktiske, men kostnadene ved inntauing og eventuelt rekvirering av leiebil ved skade dekkes av bileiers forsikring eller bileier. Vi sørger for hjelp på stedet, eventuell inntauing til nærmeste Volkswagen merkeverksted og rekvirering av leiebil eller sted for overnatting til arbeidsbilen din er kjørbar igje

Vår 24-timers mobilitetsgaranti er et samarbeid med Viking Redningstjeneste og du tilkaller hjelp ved å ringe 915 04 444 fra Norge eller +47 915 04 444 fra utlandet. Dette nummeret kan også benyttes hvis du trenger hjelp og ikke har en gyldig mobilitetsgaranti , men det vil da være eier av kjøretøyet/firma som blir belastet kostnadene for assistansen. Vi anbefaler deg å lagre nummeret på telefonen din så du har det lett tilgjengelig i fall uhellet skulle være ute.

Selvforskyldte uhell dekkes ikke av mobilitetsgarantien
Uhell som skyldes førers uaktsomhet dekkes ikke av mobililitetsgarantien. Dette kan for eksempel være;
- drivstoffmangel
- feilfylling av drivstoff
- utelåsing
- kollisjon
- utforkjøring
- drivstoffmangel på grunn av is/voksdannelse i drivstoffsystemet
- driftsstans med bakgrunn i reparasjoner utført av andre verksteder enn våre egne Volkswagen Nyttekjøretøy merkeverksteder.

Volkswagen Nybilgaranti.

 • 5 år / 200.000 km Norgesgaranti på Caddy, Transporter, Caravelle, Multivan og Amarok
  Garantien er gyldig i 5 år eller 200.000 km, avhengig av hva som inntreffer først. Vår nybilgaranti gjelder biler med modellår fra 2016. Direkte slitasjedeler og justeringsarbeid er unntatt fra garantien.

 • 5 år / 250.000 km Norgesgaranti på Crafter
  Garantien er gyldig i 5 år eller 250.000 km avhengig av hva som inntreffer først. Gjelder biler med modellår fra 2012. 

 • 5 år / 100.000 km fra 1.1.2011
  Gjelder i 5 år eller 100.000 km, avhengig av hva som inntreffer først. NB: gjelder kun bilgaranti.

 • 3  år/ 100.000 km fra 1.1.2001
  Gjelder i 3 år eller 100.000 km avhengig av hva som inntreffer først. 

 

Garanti bildeler, lakk og rust.

 • 3 års Norgesgaranti på Volkswagen originaldeler®
  Garantien gjelder i 3 år eller 100.000 km, avhengig av hva som først inntreffer og gjelder for deler importert av Harald A. Møller AS. Direkte slitasjedeler er unntatt fra garantien.

 • 3 år mot lakkfeil på karosseriet (uten kilometerbegrensning).
  På alle våre bilmodeller fra Volkswagen Nyttekjøretøy

 • 12 års garanti mot gjennomrusting
  12 års garanti for alle modeller*. Med gjennomrustning menes her at det er oppstått hull i karosseriplatene som har utviklet seg innenfra (fra hulrom) som ikke kan forventes at oppdages tidligere i forbindelse med lakkvedlikehold i henhold til anbefalinger i bilens instruksjonsbok.

Som karosseriet og en del andre komponenter utsettes også bremser for saltskader. Dette kan f.eks forårsake rust på bremseskiver. Det er derfor viktig at bremsene brukes aktivt, gjerne med en litt kraftig oppbremsing i blant, samt at bilens serviceintervaller følges for å redusere skadeutviklingen og for at slike ev. skader oppdages i tide.

 

Batterigaranti e-Crafter el varebil.

Alle nye elektriske varebiler fra Volkswagen Nyttekjøretøy leveres fra fabrikk med 8 år/ 160.000 km garanti på batteripakken. Vi garanterer at batteriet skal holde minst 70% kapasitet i inntil 8 år/ 160.000 km. Garantien forutsetter lading i henhold til den elektriske varebilens instruksjonsbok og med originalt ladeutstyr. I tillegg tilbyr vi en ordinær Norgesgaranti på resten av bilen på 5 år/ 250.000 km. 

Har du spørsmål om våre garantier?