2.17.94.1, 2019-07-05 00:05:51
Transporter-klassen

Transporter – en ideell bil for mange.

Transporter har en størrelse som tiltrekker mange. Den er ofte det ideelle valget for dem som synes Caddy blir for liten og at Crafter blir for stor. Transporter blir ofte omtalt som den perfekte varebilstørrelsen, og det er et stort pluss at den er tilgjengelig i to ulike lengder og tre takhøyder. Jeg vil si at Transporter er det ideelle valget for dem som er ute etter et sikkert, komfortabelt og effektivt verktøy tilpasset akkurat sitt bruk, sier Jarle Johnsen produktsjef for Transporter hos Volkswagen Nyttekjøretøy.

– Tilbakemeldingene fra både kunder og biljournalister, samt resultater fra biltester viser at den har blitt svært godt mottatt. Transporter ble også kåret til Årets varebil i Europa 2016 (International Van of the year) av biljournalister fra hele verden. Jeg tror bilen vant denne prisen på grunn av økt effektivitet, et høyere sikkerhetsnivå og Euro 6-motorene. Jeg visste at T6 var et godt produkt, og det var fint å kunne få en uavhengig tredjepart til å sette to streker under svaret. Det har vært og er stor etterspørsel etter bilen, og jeg har stor tro på at Transporter vil beholde sin suverene posisjon i markedet fremover, sier Johnsen.

Transporter varebil lasterom

Høydepunkter på rekke og rad.

Transporter er fullpakket med smarte funksjoner og praktisk utstyr. Bilen har toppmoderne motorer som er mer drivstofføkonomiske enn tidligere og som alle tilfredsstiller utslippsstandarden Euro 6. I Norge tilbys Transporter med tre nye dieselmotorer og to bensinmotorer, som alle har blant annet Cruise control og start/stopp-system som standard.

– Motorene er ett av flere høydepunkt ved Transporter, spesielt den med 150 hestekrefter i kombinasjon med 4MOTION firehjulstrekk og DSG automatgirkasse. Det er en vinnerkombinasjon for svært mange. Motorene er kraftfulle fra lave turtall, stillegående og meget effektive og bilen er utstyrt med klasseledende sikkerhetssystemer, som Front Assist med City nødbrems, multikollisjonsbrems, tretthetsvarsler, hodeairbag og Bluetooth telefontilkobling som alle leveres som standard. Disse systemene gjør det lettere å manøvrere bilen, og i tillegg øker komforten og sikkerheten. Med dette setter også T6 en ny standard for sikkerhetsutstyr i klassen. Volkswagen Transporter må rett og slett oppleves, sier produktsjefen.

Flest variasjonsmuligheter i klassen.

T6 kommer i to hovedkategorier; som varebil og som personbil.

Transporter har en godt utstyrt grunnversjon som kan skreddersys slik at den blir akkurat slik du ønsker at den skal være etter dine behov. Ser vi på Caravelle og Multivan tilbys disse i Comfortline og Highline-versjon som vil passe de fleste, og også her er listen over ekstrautstyr lang for personlige ønsker og behov.

Mulighetene man har til å bygge om Transporter og til å skreddersy slik at den blir akkurat slik man ønsker at den skal være, er mange. Dette gjelder for de fleste yrkesbruker være seg man er håndverker, varetransportør eller driver persontransport. Varerommet i Transporter er praktisk og fleksibelt, og vareromsvolumet er fra 5,8 til 9,3 m3 med en nyttelast på opptil 1,3 t.

Mulighetene som finnes for skreddersøm er det som gjør Volkswagen Transporter unik. Man kan velge mellom to akselavstander, tre takhøyder, pickup-modeller og dobbelkabinmodeller. Vi kan også tilby et bredt utvalg av bensin- og dieselmotorer, og vi har 4MOTION firehjulstrekk tilgjengelig på alle og DSG-automatgir. Totalt finnes det over 500 forskjellige kombinasjoner og varianter, så alt ligger med andre ord til rette for å kunne tilfredsstille de fleste transportbehov, sier Johnsen.

Innovative infotainmentsystemer med DAB+ som standard.

Den sjette generasjonen Transporter byr også på spennende radio og infotainmentsystemer som bidrar til å heve komforten og sikkerheten. Takket være toppmoderne teknologi kan du ha full tilgang til internett også mens du kjører. Car-Net App Connect speiler utvalgte apper på smarttelefonen din til skjermen på radio- eller navigasjonssystemet.

– Mange har i dag en mirrorlink eller Car-play kompatibel smarttelefon, med både integrert kart og GPS. Ingenting er jo bedre enn å kunne integrere noe du allerede har inn i bilen, der du for eksempel kan speile kart og kjøreruter opp på radioens display. Du kan til og med få opplest og lese inn SMS-meldinger via talekommando – hvis du vil da, sier Johnsen.

 

Fremkommelighet og kjørekomfort med 4MOTION/DSG.

Som eneste varebil i sin klasse kan Transporter leveres med 4MOTION firehjulstrekk og DSG 7-trinns DSG (dobbelcluctch) automatgirkasse.

– Dette gir en enestående kjørekomfort og fremkommelighet, ikke minst i kupert terreng, takket være de helautomatiske og sømløse girskiftene uten merkbart avbrudd i trekkraften. Fordelene er lav vekt, redusert forbruk, forbedrede kjøreegenskaper og bedre kjøredynamikk. Unikt på Transporter er også at den kan leveres med en mekanisk differensialsperre på bakakselen i kombinasjon med 4MOTION firehjulstrekk. Den gjør det lettere å komme i gang under vanskelige kjøreforhold, sier Johnsen.

De innovative løsningene i Transporter sørger altså for godt veigrep, solide kjøreegenskaper og sikker styring selv når kjøreforholdene er krevende.

Ønsker du mer informasjon?