10 millioner solgte Nyttekjøretøy fra Volkswagen

Kjøretøy nr. 10 million fra Volkswagen Nyttekjøretøy | 11.03.2019

Kjøretøy nr. 10 million fra Volkswagen Nyttekjøretøy | 11.03.2019

Den 8. mars 1956 startet produksjonen av Volkswagen Nyttekjøretøy i Hannover. 

På dagen 63 år senere rullet kjøretøy nr. 10 million av produksjonslinjen – en 9-seters T6 Caravelle, som Volkswagen Nyttekjøretøy donerte til en stiftelse for pleie av syke barn. Overrekkelsen av den røde og hvite 9-seteren ble gjort av fabrikkdirektør Thomas Hahlbohm og bedriftsrådsleder Bertina Murkovic, sammen med dr. Thomas Sedran, styreleder for Volkswagen Nyttekjøretøy. Mottakere var sjefslege ved «Hannover Auf Der Bult» barnesykehus, professor Olga Kordonouri, sekretær for sykehusstyret Amelie von Schintling-Horny, og sykehusklovnen «Socke».

“Kjøretøy nr. 10 million fra vår fabrikk i Hannover er et symbol på en unik suksesshistorie. Og det er en suksess som vi akter å fortsette. For å oppnå det, omorganiserer vi fabrikken, med nye produkter og en ny forretningsmodell”, utalte Sedran.

Dermed sørger Volkswagen for en bærekraftig framtid for fabrikken og dens medarbeidere.

Volkswagen Nyttekjøretøy har vært en del av byen i 63 år. Derfor gleder det meg at kjøretøy nr. 10 million vil være på veien i Hannover, for å støtte det viktige arbeidet ved barnesykehuset”, fortsatte Sedran.

 

“Vi gratulerer Volkswagen Nyttekjøretøy med denne milepælen, og det er en stor glede å motta denne Caravellen på vegne av våre pasienter, sa Amelie von Schintling-Horny. Hun fortalte videre at minibussen vil gjøre det mulig å ta med pasientene på utflukter, noe som er viktig for behandlingen. I tillegg vil kjøretøyet gi grunnlag for et nytt behandlingsprogram ved sykehuset, der spesialister fra dermatologiavdelingen kan følge opp pasienter med alvorlige hudlidelser med hjemmebesøk. – Det har ganske enkelt ikke vært mulig å få til tidligere” sa Schintling-Horny.

“Våre ansatte i Hannover har bygget fantastiske kjøretøy i 63 år. Arbeidsstokken gjør det med stolthet, lidenskap og med sans for detaljer. Jeg takker alle sammen av hele mitt hjerte” utalte Thomas Hahlbohm.

salgstall 2019 Volkswagen Nyttekjøretøy
Produksjonen av T1 begynte ved den nye fabrikken i Hannover-Stöchen den 8. mars 1956. I tillegg til generasjoner av T-seriebiler, varebilen LT, og pick-up-en Taro, ble i en periode også den legendariske «Bobla» produsert her.I dag produseres T6 – snart den oppdaterte T6.1 – og Amarok i Hannover. Rundt 15 000 mennesker er ansatt ved fabrikkanlegget, som er merkets hovedkvarter.

Nyttige snarveier

Bilmodelloversikt

Pressekontakt: Håkon Wirak |  404 00 838 |  hakon.wirak@moller.no

Prislister & brosjyrer

Nyttige snarveier