2.17.94.1, 2019-07-05 00:05:51
VW Volkswagen T6 Transporter 6.1 verdenspremiere varebil

Verdenspremiere Transporter 6.1

Den nye Transporter T6.1 vil debutere i München med et rikere utvalg karosserivarianter enn noen gang tidligere: Ren varebil, personbil og som pick-up med singel- og dobbelkabin. 

 • Transporter 6.1 blir vist på «Bauma 2019» som varebil og pick-up med dobbelkabin.
 • Elektromekanisk servostyring gir en hel rekke nye førerassistentsystemer, og Transporter 6.1 er sikrere og enklere å kjøre enn noen gang.
 • Nye løsninger, for eksempel en spesiell funksjon for lang last, optimerer arbeidsflyten.
 • Store endringer i standardutstyr: multimediesystem med bluetooth håndfritilkopling
 • Helelektrisk utgave med mer enn 400 km rekkevidde (NEDC) kommer

Etter verdenspremieren på Multivan 6.1 i februar, viser nå Volkswagen Nyttekjøretøy for første gang frem den nye Transporter 6.1. Det skjer på «Bauma 2019» i München, som er regnet for å være verdens største messe for anleggsmaskiner og verktøy av alle slag. Fra 8. til 14. april er det der ventet over en halv million besøkende fra mer enn 200 land. Den nye Transporter T6.1 vil debutere i München med et rikere utvalg karosserivarianter enn noen gang tidligere: Ren varebil, personbil og som pick-up med singel- og dobbelkabin. Med denne spennvidden tilbyr Volkswagen Nyttkjøretøy det perfekte redskap for enhver transportutfordring i denne sektoren.

Mer sikkerhet med nye førerassistentsystemer.
Volkswagen Nyttekjøretøy har bevisst valgt tallbetegnelsen 6.1 for denne dyptgripende oppdateringen av den sjette generasjonen Transporter. Grunnen er at det er gjort større tekniske endringer enn ved en normal modelloppdatering. Ett eksempel er omleggingen fra hydraulisk til elektromekanisk styreservo – en systemendring så kompleks at den vanligvis bare gjøres når en helt ny modell utvikles.

Som et resultat av denne endringen, kan et helt spekter av førerassistentsystemer introduseres. Eksempler er «Lane Assist» (bruker aktive styreinngrep for å holde kjøretøyet innenfor sitt kjørefelt), «Park Assist» (parkering med automatisk styring), sidebeskyttelse (varsel dersom kjøretøyet kommer faretruende nær hinder eller fotgjengere), «Rear Traffic Alert» (gir økt sikkerhet ved rygging) og «Trailer Assist» (som takket være automatiske styreinngrep gjør rygging med tilhenger til en lek).

Både som varebil og personbil vil Transporter 6.1 få Sidevindassistent, som stabiliserer kjøretøyet dersom det blir utsatt for kraftig vind, for eksempel på en bro. «Post-Collision Braking System» og bakkestartassistent blir også standard.

Flere nyheter i Transporter 6.1:

 • Digitalisert interiør gir nytt dashbord
 • Nytt infotainmentsystem: MIB3 med opptil 9,2 tommers display og integrert eSIM
 • Trådløs tilkopling av Apple CarPlay®
 • 230-volt stikkontakt og opptil 3300 mm kollilengde
 • Ny familiefrontdesign
 • Euro 6-TEMP-motorer fra 110 til 199 hk
 • Helelektrisk utgave med over 400 km rekkevidde (NEDC), også omtalt som ABT e-Transporter

Mer informasjon om disse nyhetene finnes i pressemeldingen fra verdenslanseringen av Mulitivan 6.1.

Snarveier.