2.16.93.1, 2019-06-21 00:13:24

Våre pressemeldinger.

Nye Transporter 6.1 avduket i München.

VW Volkswagen Transporter 6.1 varebil kassebil
Transporter 6.1 varebil

Her er noen av nyhetene nye Transporter 6.1 har å by på:

  • Digitalisert interiør gir nytt dashbord
  • Nytt infotainmentsystem: MIB3 med opptil 9,2 tommers display og integrert eSIM
  • Trådløs tilkopling av Apple CarPlay®
  • 230-volt stikkontakt og opptil 3300 mm kollilengde
  • Nytt utstyrsnivå
  • Ny familiefrontdesign
  • Euro 6-TEMP-motorer fra 90 til 199 hk

Milepæl: Kjøretøy nr. 10 million fra Volkswagen Nyttekjøretøy.

Pressemelding Volkswagen Nyttekjøretøy 10 millioner solgte nyttekjøretøy salgstall 2019

Den 8. mars 1956 startet produksjonen av Volkswagen Nyttekjøretøy i Hannover. På dagen 63 år senere rullet kjøretøy nr. 10 million av produksjonslinjen – en 9-seters T6 Caravelle, som Volkswagen Nyttekjøretøy donerte til en stiftelse for pleie av syke barn.

Verdenspremiere på Multivan 6.1.

VW Volkswagen Multivan 6.1 oppgradert ble vist frem under verdenspremieren i Wolfsburg. Dette viser hva vi kan vente oss når oppgraderingen av T6 Transporter kommer i løpet av 2019
Multivan 6.1

21. februar 2019 presenterte Volkswagen Nyttekjøretøy oppgraderingen av ikonet T6 ved å vise frem Multivan 6.1 til et publikum av internasjonale medierepresentanter i Autostadt Wolfsburg. Dette skjedde bare noen meter fra stedet hvor de første prototypene av modellserien ble bygget for 70 år siden. Den oppgraderte versjonen av Multivan vil være Norgesaktuell fra og med høsten 2019.

I pressemeldingen kan du ta en kikk på de første bildene av Multivan 6.1 og se hva som er nytt både på innsiden og utsiden.

VW Volkswagen el varebil e-Crafter ble levert til første kunde Posten Norge. Den elektriske varebilen skal levere julegaver i Oslos gater

Første e-Crafter levert til Posten Norge.

Torsdag 13. desember ble fire elektriske varebiler av modellen e-Craftere fra Volkswagen Nyttekjøretøy overlevert til Posten. Dermed blir store elektriske varebiler å se i Postens juletrafikk i Oslo. 
Posten har i dag 600 varebiler av denne størrelsen på landsbasis, men de er drevet med fossilt drivstoff. De har som mål å benytte kun fornybare energikilder i biler og bygninger innen 2025. 
Pressesjef John Eckhoff i Posten Norge legger til at Posten er avhengig av bilprodusentene for å kunne innføre konkurransedyktige nullutslippsløsninger så raskt som selskapet ønsker.

Vant stort anbud til Forsvaret med Amarok.

Vant anbud til Forsvaret med VW Amarok

Den 24. september 2018 inngikk Harald A. Møller AS den største enkeltkontrakten som noensinne er inngått mellom importøren og en norsk kunde.

- Det er en stor dag for oss å undertegne en så betydelig avtale og samtidig motta bestilling på 360 Amarok her på Lutvann i dag, sier Håkon Wirak, direktør for Volkswagen Nyttekjøretøy.

Caddy og Transporter blir elektriske.

ABT e-Caddy e-Transporter el varebil elektrisk e-mobilitet e-mobility pressemelding IAA Hannover 2018

19. september 2018

Volkswagen Nyttekjøretøy presenterer hele fem nullutslippsnyheter under IAA-messen i Hannover. Noen av høydepunktene er verdenspremieren på fullelektriske ABT e-Caddy og ABT e-Transporter, samt elektriske I.D. BUZZ CARGO.

Helelektrisk ABT e-Caddy og ABT e-Transporter
På IAA-messen ble det kunngjort et samarbeid mellom Volkswagen Commercial Vehicles og ABT e-line GmbH om å elektrifisere Caddy og Transporter. ABT e-line er et firma som allerede har stor erfaring med elektriske løsninger. Søsterselskapet ABT Sportsline GmbH er blant annet suksessfulle i Formula E racing.

Åpner for bestilling av e-Crafter.

VW e-Crafter el varebil elektrisk varebil e-mobilitet e-mobility pressemelding IAA Hannover 2018

19. september 2018

På den internasjonale varebilmessen IAA i Hannover, som åpnet 19. september 2018, presenterer Volkswagen Nyttekjøretøy den nye helelektriske varebilen e-Crafter. Samme dag åpner Volkswagen Nyttekjøretøy i Norge for bestilling av nye e-Crafter. 

• Verdenspremieren på e-Crafter innleder en ny æra for nyttekjøretøyer

• e-Crafter tilbys med nyttelast på opptil 1,72 tonn

• Den elektriske varebilen med høyt tak er perfekt i byen

e-Crafter lanseringsklar til høsten.

el varebil elektrisk varebil e-Crafter miljøvennlig varebil

15. august 2018
I forbindelse med Harald A. Møllers deltakelse på Arendalsuka, lanserer Volkswagen Nyttekjøretøy prisen på den helektriske e-Crafter. «Det nærmer seg introduksjon av vår første elektriske varebil og det kjennes riktig for oss å dele lanseringsplanene for e-Crafter på vårt seminar om elektrisk mobilitet på Arendalsuka» sier Håkon Wirak, direktør for Volkswagen Nyttekjøretøy. Les hele pressemeldingen her.

Amarok pickup fra Volkswagen Nyttekjøretøy med ny motor på 258kh

Nyhet! Amarok med 258hk .

16. april 2018
Det er nå åpnet for bestilling av Amarok pickup med ny og kraftigere motor på 258 hk. Dermed styrker Amarok ytterligere sin posisjon som det mest motorsterke og komfortable valget i sitt segment. Amarok 258 hk/580Nm i kombinasjon med 8-trinns automatgir og permanent 4MOTION, setter en ny standard. I tillegg til økt dreiemoment, har den også en "overboost"-funksjon som gjør at motoren yter hele 272 hk i en kort periode under f.eks. en forbikjøring. Motoren med 258 hk leveres både til utstyrsnivå Highline og Aventura.

Varebiler fra Volkswagen

Norges mest solgte varebiler 2017.

2017 ble et suksessår for Volkswagen Nyttekjøretøy i Norge. Med hele 10.747 registrerte varebiler av et totalmarked på 35.838 varebiler i segmentet under 3,5 tonn ble Volkswagen Nyttekjøretøy det desidert største merke i 2017. Det ga en markedsandel på 30 % i et historisk høyt totalmarked for nye varebiler. De to mest populære varebilene i Norge i 2017 var begge Volkswagen-modeller. 

Volkswagen Amarok

Volkswagen Amarok er kåret til ”Årets pickup”

- Vi er veldig takknemlige for å bli tildelt årets ”International Pick-up Award 2018”. Med nye Amarok har vi nok en gang lyttet til hva kundene vil ha, og klart å levere en bil med mer krefter, dreiemoment og kjøreegenskaper i alle typer terreng. Jeg lover at vi skal fortsette å levere de beste løsningene for våre kunder, slik at deres daglige jobb blir enklere, sa Volkswagen Commercial Vehicles toppsjef, Dr. Eckhard Scholz, under prisutdelingen i Lyon.

Volkswagen I.D. Buzz elektrisk miktobuss

Volkswagen presenterer I.D. Buzz

En ny æra innen mobilitet er på gang, og Volkswagen er med på å definere denne. Under den pågående bilmessen i Detroit presenterer Volkswagen sin konseptbil I.D. BUZZ, en elektrisk mikrobuss med slagordet "We make the future real".

Med konseptbilen I.D. BUZZ demonstrer Volkswagen hvor rikt utrustet morgendagens elbiler kommer til være - firehjulsdrift, elmotorer på for- og bakaksel, helautomatisk kjørefunksjon (I.D. Pilot), samt en helt ny generasjon av instrumenter og kontrollfunksjoner.

Håkon Fergestad Direktør Volkswagen Nyttekjøretøy

Regjeringen får ikke med seg nyttekjøretøyene i omstillingen.

Direktør for Volkswagen Nyttekjøretøy, Håkon Fergestad, mener regjeringen må tilpasse bilavgiftene bedre til varebilene.

- Det er positivt at regjeringen fortsetter omlegging av bilparken i en mer miljøvennlig retning, men vi reagerer på at regjeringen ikke ser hvilke utslag dette gir for varebilene. Dette er ikke bra for næringslivet, sier Håkon Fergestad.

Volkswagen Crafter Van of the Year 2017

Nye Volkswagen Crafter kåret til Van of the Year 2017

En jury bestående av nyttekjøretøyjournalister fra 24 europeiske land har kåret nye Volkswagen Crafter til årets beste varebil. 

Nye Crafter, som er utviklet basert på kundenes ønsker og som byr på en rekke innovasjoner og flere assistentsystemer, har blitt tildelt prisen allerede før bilen har blitt lansert på markedet. Styreleder for Volkswagen Commercial Vehicles, Dr. Eckhard Scholz, tok imot prisen fra juryformann Jarlath Sweeney under årets IAA-messe i Hannover.

Elektrisk varebil e-Crafter

Volkswagen viser frem elektrisk Crafter på IAA-messen i Hannover

Den elektriske varebilen har en nyttelast på 1,7 tonn og rekkevidde på mer enn 200 kilometer. I første omgang er det et konsept, men de første bilene vil være på veien innen kort tid.

Volkswagen Crafter

Den nye Crafter

Nye Volkswagen Crafter kan leveres med en maksimal totalvekt på 5,5 tonn og et lastevolum på inntil 18,4 kubikkmeter, og med hele 69 forskjellige konfigurasjoner finner alle noe som passer sitt bruk. Den er bygget på et helt nyutviklet chassis med holdbare og drivstoffgjerrige motorer, velfunderte lasteløsninger, en ergonomisk førerplass og en rekke assistentsystemer som skal gjøre arbeidshverdagen lettere og sikrere.

- Utviklingen av nye Crafter var en unik mulighet til å unngå kompromisser. Den nye modellen representerer en fusjon av produktfokus og kundefokus. Med andre ord er dette en bil som er utviklet fra kundens perspektiv, sa styreleder i Volkswagen Commercial Vehicles, Dr Eckhard Scholz, under lanseringen.

Snarveier.