Ofte stilte spørsmål faq bygg bil varebil VW Volkswagen Nyttekjøretøy kontakt oss kundeservice
Ofte stilte spørsmål faq bygg bil varebil VW Volkswagen Nyttekjøretøy kontakt oss kundeservice
Ofte stilte spørsmål faq bygg bil varebil VW Volkswagen Nyttekjøretøy kontakt oss kundeservice
Ofte stilte spørsmål faq bygg bil varebil VW Volkswagen Nyttekjøretøy kontakt oss kundeservice

Ofte stilte spørsmål | Bygg Bil

Ofte stilte spørsmål | Bygg Bil

Under har vi besvart de vanligste spørsmålene vårt kundesenter mottar fra kunder som har bygget bil. Forhåpentligvis finner også du svaret på det du lurer på. Om ikke er du velkommen til å ta kontakt med vårt kundesenter. Ring oss på 24 03 35 70 eller send en e-post til kundeservice@moller.no.
 

Under har vi besvart de vanligste spørsmålene vårt kundesenter mottar fra kunder som har bygget bil. Forhåpentligvis finner også du svaret på det du lurer på. Om ikke er du velkommen til å ta kontakt med vårt kundesenter. Ring oss på 24 03 35 70 eller send en e-post til kundeservice@moller.no.
 

  1. FAQ Bygg bil
Ofte stilte spørsmål | Bygg bil
1
Hvor kan jeg skrive inn koden jeg mottar når jeg har bygget en bil?
Når man bygger bil genereres en unik kode som identifiserer din konfigurasjon. Koden består av store bokstaver eller store bokstaver i kombinasjon med tall slik som dette: NMSQNIDA / NMSQ2019 

Denne koden kan dessverre ikke benyttes per i dag og skyldes overgang til nye nettsider i september. Vi jobber derimot med å få på plass igjen funksjonaliteten så raskt som mulig.

Per i dag har våre forhandlere altså ikke muligheten til å hente frem bilen du har bygget i vår konfigurator ved hjelp av den unike koden. Som en mellomløsning ber vi deg derfor om å oppgi følgende informasjon i meldingsfeltet når du f.eks. ber om et pristilbud;
  • Ønsket bilmodell og utstyrsversjon (eks. Caddy Alltrack)
  • Ønsket motor (antall hk/kWh)
  • Ønsket drivverk (firehjuls-, forhjuls- eller bakhjulstrekk)
  • Finansiering (om du ønsker leasing eller billån) 
  • Eventuelt andre nyttige opplysninger som kan være fint for forhandler å vite om

Oppgir du informasjonen over vil forhandler kunne gi deg et mest mulig korrekt pristilbud som samsvarer med dine behov. 
Takk for forståelsen og tålmodigheten din!

2
Hvorfor viser dere alle priser inkl. mva?

Dette er fordi vi både selger person- og varebilmodeller. For at vi skal kunne vise alle våre bilmodeller i konfiguratoren er vi derfor nødt til å vise alle priser inkl mva. da vi ikke har mulighet til å beregne avgiften på den enkelte bil siden hver konfigurasjon er unik. Det er altså ikke mulig for oss å vise en blanding av priser med og uten mva. Vi vet at dette ikke er ideelt for deg som kunde og jobber derfor med en løsning for å kunne beregne priser eks. mva. Forhåpentligvis vil dette være klart i løpet av 2019. I mellomtiden ber vi deg våre tålmodig og sjekke våre prislister, eller ta kontakt med din nærmeste forhandler for korrekt informasjon om pris eks. mva. Alle priser som vises i forbindelse med bilkonfiguratoren er veiledende priser med frakt og levering Oslo. Gå til våre prislister her

3
Hvorfor blir jeg bedt om å legge til eller fjerne utstyr når jeg bygger en bil?

Bilkonfiguratoren består av en rekke komponenter som kan kombineres på ulike måter. Det er derimot mange av disse komponentene som er avhengig av hverandre for å kunne fungere rent teknisk i bilen. Derfor vil bilkonfiguratoren fortløpende gjøre avsjekker opp mot fabrikksystemet for hvert valg du tar og avdekke eventuelle "byggekonflikter" underveis. 

Velger du en komponent som er avhengig av en annen vil dette for eksempel utløse en slik "byggekonflikt" . Dette skjer i form av en beskjed med følgende tekst "Valgt ekstrautstyr medfører at du må legge til følgende utstyr". Dette kan skje i alle steg av bilkonfigurasjonen og byggekonflikten kan løses ved at du enten legger til ett eller flere foreslåtte valg/utstyrsalternativer eller fjerner ett eller flere andre. La oss ta noen konkrete eksempler;

  • Adaptiv Cruise Control (ACC) vil kreve at du må legge til et ratt med knapper (multifunksjonsratt) for å kunne betjene ACC. 

  • Ekstrautstyr (som alle har en egenvekt) kan i store mengder påvirke den tillatte totalvekten på bilen i så stor grad at dette vil kunne skape en byggekonflikt. Denne løses ved at man f.eks. legger til forsterkede fjærer og/eller dempere for å øke tillatt total- og/eller akselvekt på bilen.

  • App-connect (et utstyr som speiler appene på din smarttelefon over på infotainmentskjermen i bilen) krever at man har en oppgradert radio som er kompatibel med App-connect. Løses ved at du legger til et oppgradert radiosystem.

  • Elektrisk betjent bakluke vil kreve at man legger til parkeringssensor på bakluken for å forhindre at luken kræsje inn i gjenstander når den åpnes.

Gå til vår bilmodelloversikt og bygg bil

4
Hvorfor kan jeg ikke bygge alle bilmodeller?
Det er spesielt i forbindelse med overgang til nytt modellår, eks. overgang fra 2019 til 2020, at utvalget av byggbare modeller kan variere i en begrenset tidsperiode. Disse vil derimot tilgjengeliggjøres så raskt vi har alle produktdataene klare. Per i dag kan du ikke bygge følgende bilmodeller;

Har du spørsmål om modellen du eventuelt er på jakt etter og den ikke er byggbar kan du ta kontakt med din nærmeste Nyttekjøretøy-forhandler for mer informasjon.

Finn og kontakt forhandler her

5
Hva inneholder de ulike utstyrspakkene som lys- og siktpakke, røykpakke osv?

Ønsker du å se innholdet i våre ulike utstyrspakker kan gå til prislisten for den aktuelle modellen. Her vil du finne en oversikt over ekstra- og standardutstyr med beskrivelse. Innholdet i pakkene kan dessverre ikke modifiseres eller tilpasses individuelt og må velges i sin helhet slik de er. Gå til våre prislister her

6
Hvorfor er ikke alt ekstrautstyret i prislisten tilgjengelig for valg i konfiguratoren?

Innholdet i våre prislister skal i utgangspunktet samsvare med valgene du til en hver tid har i bilkonfiguratoren. Skulle du derimot finne avvik er det fint om du melder ifra til vårt kundesenter så vi kan sjekke opp dette. Ring oss på 24 03 35 70 eller send e-post til kundeservice@moller.no. Se våre åpningstider her

7
Hva er sideassist og frontassist sikkerhetssystemer?

Side Assist
Dette er et sikkerhetssystem som har som formål å gi økt trygghetsfølelse ved filskifte. To radarer scanner område inntil 75 meter bak bilen og varsler deg om noen tar innpå deg bakfra. Systemet varsler deg via LED-lys i sidespeilet. Dersom det er et kjøretøy i f.eks blindsonen og du aktiverer blinklyset, vil systemet varsle deg med kraftige lysblink. Dette vil kunne redusere faren for kollisjon ved skifte av kjørefelt. Fordeler for sjåføren:
1. Mindre stress og økt trygghetsfølelse ved filskifte
2. Mindre fare for personskade, skade på bilen og lasten.
Tilgjengelig som ekstrautstyr til Transporter og Crafter.

Front Assist
Dette er et sikkerhetssystem som har som formål å forkorte bremselengden. Front Assist har en radarsensor som overvåker avstanden til forankjørende bil i inntil 160 km/t og bidrar til å redusere bremselengden. Front Assist reagerer på kritiske nær-situasjoner i to trinn: 
1. Du blir varslet via et akustisk lydsignal
2. Du blir varslet akustisk/visuelt i instrumentpanelet og bremseklossene legger seg inntil skivene som gjør at den hydrauliske bremseassistenten settes i beredskap.
Standardutstyr på Caddy, Transporter og Crafter.

Les mer om våre assistentsystemer her

-  KONTAKT OSS  -

24 03 35 70 | kundeservice@moller.no

Oi sann! Nettleseren du bruker støttes ikke eller er utdatert

Vi kan ikke vise deg innholdet på denne nettsiden fordi din nettleser enten er utdatert eller ikke støttes. Nettsiden fungerer best med Firefox eller Google Chrome. Les mer og last ned Firefox nettleser her eller Google Chorme nettleser her.