Ofte stilte spørsmål faq bygg bil varebil VW Volkswagen Nyttekjøretøy kontakt oss kundeservice
Ofte stilte spørsmål faq bygg bil varebil VW Volkswagen Nyttekjøretøy kontakt oss kundeservice
Ofte stilte spørsmål faq bygg bil varebil VW Volkswagen Nyttekjøretøy kontakt oss kundeservice
Ofte stilte spørsmål faq bygg bil varebil VW Volkswagen Nyttekjøretøy kontakt oss kundeservice

Ofte stilte spørsmål Bygg Bil

Ofte stilte spørsmål Bygg Bil

Under har vi besvart de vanligste spørsmålene vårt kundesenter mottar i forbindelse med vår konfigurator. Har du ytterligere spørsmål?

Finn og kontakt forhandler
Kundeservice
Gå til Bygg bil her

 

Under har vi besvart de vanligste spørsmålene vårt kundesenter mottar i forbindelse med vår konfigurator. Har du ytterligere spørsmål?

Finn og kontakt forhandler
Kundeservice
Gå til Bygg bil her

 

  1. FAQ Bygg bil

Ofte stilte spørsmål Bygg bil

1
Hvor skal jeg skrive inn koden jeg mottar når jeg har bygget en bil?
Når man bygger bil genereres en unik kode som identifiserer din konfigurasjon. Denne omtaler vi som "Volkswagen-kode" på vår nettside. Koden består av 8 tegn (bokstaver og tall).

Du kan åpne dine tidligere konfigurasjoner på denne siden
2
Hvorfor blir jeg bedt om å legge til eller fjerne utstyr når jeg bygger en bil?

Bilkonfiguratoren består av en rekke komponenter som kan kombineres på ulike måter.  Det er derimot mange av disse komponentene som er avhengig av hverandre for å kunne fungere rent teknisk i bilen. Derfor vil bilkonfiguratoren fortløpende gjøre avsjekker opp mot fabrikksystemet for hvert valg du tar og avdekke eventuelle "byggekonflikter" underveis. Hvis det oppstår en byggekonflikt skyldes dette tvang- og forbudsregler som oppstår når du bygger.

Velger du en komponent som er avhengig av en annen vil dette for eksempel utløse en slik "byggekonflikt" . Dette skjer i form av en beskjed med følgende tekst "Valgt ekstrautstyr medfører at du må legge til følgende utstyr". Dette kan skje i alle steg av bilkonfigurasjonen og byggekonflikten kan løses ved at du enten legger til ett eller flere foreslåtte valg/utstyrsalternativer eller fjerner ett eller flere andre. La oss ta noen konkrete eksempler;

  • Adaptiv Cruise Control (ACC) vil kreve at du må legge til et ratt med knapper (multifunksjonsratt) for å kunne betjene ACC. 

  • Ekstrautstyr (som alle har en egenvekt) kan i store mengder påvirke den tillatte totalvekten på bilen i så stor grad at dette vil kunne skape en byggekonflikt. Denne løses ved at man f.eks. legger til forsterkede fjærer og/eller dempere for å øke tillatt total- og/eller akselvekt på bilen.

  • App-connect (et utstyr som speiler appene på din smarttelefon over på infotainmentskjermen i bilen) krever at man har en oppgradert radio som er kompatibel med App-connect. Løses ved at du legger til et oppgradert radiosystem.

  • Elektrisk betjent bakluke vil kreve at man legger til parkeringssensor på bakluken for å forhindre at luken kræsje inn i gjenstander når den åpnes.
Om du trenger bistand vil forhandler kunne hjelpe deg!

 

3
Hvorfor kan jeg ikke bygge alle bilmodeller?
Noen ganger vil overgang til nytt modellår (eks. overgang fra 2020 til 2021), produksjonsstopp, lansering av helt ny modell eller andre tekniske feil gjøre at vi må tilpasset utvalget av byggbare modeller i vår konfigurator. Det kan derfor variere i en begrenset tidsperiode hvilke modeller som kan bygges.

Har du spørsmål om en bilmodell som ikke er byggbar kan du ta kontakt med din nærmeste Nyttekjøretøy-forhandler for mer informasjon.

Finn og kontakt forhandler her

4
Hva inneholder de ulike utstyrspakkene som lys- og siktpakke, røykpakke osv?

Ønsker du å se innholdet i våre ulike utstyrspakker kan gå til prislisten for den aktuelle modellen. Her vil du finne en oversikt over ekstra- og standardutstyr med beskrivelse. Innholdet i pakkene kan dessverre ikke modifiseres eller tilpasses individuelt og må velges i sin helhet slik de er. Gå til våre prislister her

5
Hvorfor er ikke alt ekstrautstyret i prislisten tilgjengelig for valg i konfiguratoren?

Innholdet i våre prislister skal i utgangspunktet samsvare med valgene du til en hver tid har i bilkonfiguratoren. Skulle du derimot finne avvik er det fint om du melder ifra ved å ta kontakt med din nærmeste Nyttekjøretøy-forhandler.

Finn og kontakt forhandler her

6
Hva er sideassist og frontassist sikkerhetssystemer?

Side Assist
Dette er et sikkerhetssystem som har som formål å gi økt trygghetsfølelse ved filskifte. To radarer scanner område inntil 75 meter bak bilen og varsler deg om noen tar innpå deg bakfra. Systemet varsler deg via LED-lys i sidespeilet. Dersom det er et kjøretøy i f.eks blindsonen og du aktiverer blinklyset, vil systemet varsle deg med kraftige lysblink. Dette vil kunne redusere faren for kollisjon ved skifte av kjørefelt. Fordeler for sjåføren:
1. Mindre stress og økt trygghetsfølelse ved filskifte
2. Mindre fare for personskade, skade på bilen og lasten.

Front Assist
Dette er et sikkerhetssystem som har som formål å forkorte bremselengden. Front Assist har en radarsensor som overvåker avstanden til forankjørende bil i inntil 160 km/t og bidrar til å redusere bremselengden. Front Assist reagerer på kritiske nær-situasjoner i to trinn: 
1. Du blir varslet via et akustisk lydsignal
2. Du blir varslet akustisk/visuelt i instrumentpanelet og bremseklossene legger seg inntil skivene som gjør at den hydrauliske bremseassistenten settes i beredskap.

Les mer om våre assistentsystemer her

Oi sann! Nettleseren du bruker støttes ikke eller er utdatert

Vi kan ikke vise deg innholdet på denne nettsiden fordi din nettleser enten er utdatert eller ikke støttes. Nettsiden fungerer best med Firefox eller Google Chrome. Les mer og last ned Firefox nettleser her eller Google Chorme nettleser her.