Oi sann! Du bruker visst en utdatert nettleserversjon :(

Du ser denne meldingen fordi du enten bruker en utdatert nettleserversjon av Google Chrome, Firefox eller Safari, eller fordi du bruker Internet Explorer. For at denne nettsiden skal fungere ber vi deg om og vennligst oppdatere nettleseren din om du bruker Google Chrome, Safari eller Firefox eller bytte til én av disse da den altså ikke støtter bruk av Internet Explorer.

Ofte stilte spørsmål faq bygg bil varebil VW Volkswagen Nyttekjøretøy kontakt oss kundeservice

Ofte stilte spørsmål | Bygg Bil

Ofte stilte spørsmål | Bygg Bil

Vi har besvart de vanligste spørsmålene vårt kundesenter mottar fra kunder som har bygget bil. Forhåpentligvis finner også du svaret på det du lurer på. Om ikke er du velkommen til å ta kontakt med vårt kundesenter. Ring oss på 24 03 35 70 eller send en e-post til kundeservice@moller.no.
 

Vi har besvart de vanligste spørsmålene vårt kundesenter mottar fra kunder som har bygget bil. Forhåpentligvis finner også du svaret på det du lurer på. Om ikke er du velkommen til å ta kontakt med vårt kundesenter. Ring oss på 24 03 35 70 eller send en e-post til kundeservice@moller.no.
 

Ofte stilte spørsmål | Bygg bil
01
Hvorfor viser dere alle priser inkl. mva?

Dette er fordi vi både selger person- og varebilmodeller. For at vi skal kunne vise alle våre bilmodeller i konfiguratoren er vi derfor nødt til å vise alle priser inkl mva. da vi ikke har mulighet til å beregne avgiften på den enkelte bil siden hver konfigurasjon er unik. Det er altså ikke mulig for oss å vise en blanding av priser med og uten mva. Vi vet at dette ikke er ideelt for deg som kunde og jobber derfor med en løsning for å kunne beregne priser eks. mva. Forhåpentligvis vil dette være klart i løpet av 2019. I mellomtiden ber vi deg våre tålmodig og sjekke våre prislister, eller ta kontakt med din nærmeste forhandler for korrekt informasjon om pris eks. mva. Alle priser som vises i forbindelse med bilkonfiguratoren er veiledende priser med frakt og levering Oslo. Gå til våre prislister her

02
Hvorfor blir jeg bedt om å legge til eller fjerne utstyr når jeg bygger en bil?

Bilkonfiguratoren består av en rekke komponenter som kan kombineres på ulike måter. Det er derimot mange av disse komponentene som er avhengig av hverandre for å kunne fungere rent teknisk i bilen. Derfor vil bilkonfiguratoren fortløpende gjøre avsjekker opp mot fabrikksystemet for hvert valg du tar og avdekke eventuelle "byggekonflikter" underveis. 

Velger du en komponent som er avhengig av en annen vil dette for eksempel utløse en slik "byggekonflikt" . Dette skjer i form av en beskjed med følgende tekst "Valgt ekstrautstyr medfører at du må legge til følgende utstyr". Dette kan skje i alle steg av bilkonfigurasjonen og byggekonflikten kan løses ved at du enten legger til ett eller flere foreslåtte valg/utstyrsalternativer eller fjerner ett eller flere andre. La oss ta noen konkrete eksempler;

  • Adaptiv Cruise Control (ACC) vil kreve at du må legge til et ratt med knapper (multifunksjonsratt) for å kunne betjene ACC. 

  • Ekstrautstyr (som alle har en egenvekt) kan i store mengder påvirke den tillatte totalvekten på bilen i så stor grad at dette vil kunne skape en byggekonflikt. Denne løses ved at man f.eks. legger til forsterkede fjærer og/eller dempere for å øke tillatt total- og/eller akselvekt på bilen.

  • App-connect (et utstyr som speiler appene på din smarttelefon over på infotainmentskjermen i bilen) krever at man har en oppgradert radio som er kompatibel med App-connect. Løses ved at du legger til et oppgradert radiosystem.

  • Elektrisk betjent bakluke vil kreve at man legger til parkeringssensor på bakluken for å forhindre at luken kræsje inn i gjenstander når den åpnes.

Gå til vår bilmodelloversikt og bygg bil

03
Hvorfor kan jeg ikke bygge alle bilmodeller?
Det er spesielt i forbindelse med overgang til nytt modellår, eks. overgang fra 2019 til 2020, at utvalget av byggbare modeller kan variere i en begrenset tidsperiode. Disse vil derimot tilgjengeliggjøres så raskt vi har alle produktdataene klare. Per i dag kan du ikke bygge følgende bilmodeller;

Har du spørsmål om modellen du eventuelt er på jakt etter og den ikke er byggbar kan du ta kontakt med din nærmeste Nyttekjøretøy-forhandler for mer informasjon.

Finn og kontakt forhandler her

04
Hva inneholder de ulike utstyrspakkene som lys- og siktpakke, røykpakke osv?

Ønsker du å se innholdet i våre ulike utstyrspakker kan gå til prislisten for den aktuelle modellen. Her vil du finne en oversikt over ekstra- og standardutstyr med beskrivelse. Innholdet i pakkene kan dessverre ikke modifiseres eller tilpasses individuelt og må velges i sin helhet slik de er. Gå til våre prislister her

05
Hvorfor er ikke alt ekstrautstyret i prislisten tilgjengelig for valg i konfiguratoren?

Innholdet i våre prislister skal i utgangspunktet samsvare med valgene du til en hver tid har i bilkonfiguratoren. Skulle du derimot finne avvik er det fint om du melder ifra til vårt kundesenter så vi kan sjekke opp dette. Ring oss på 24 03 35 70 eller send e-post til kundeservice@moller.no. Se våre åpningstider her

06
Hva er sideassist og frontassist sikkerhetssystemer?

Side Assist
Dette er et sikkerhetssystem som har som formål å gi økt trygghetsfølelse ved filskifte. To radarer scanner område inntil 75 meter bak bilen og varsler deg om noen tar innpå deg bakfra. Systemet varsler deg via LED-lys i sidespeilet. Dersom det er et kjøretøy i f.eks blindsonen og du aktiverer blinklyset, vil systemet varsle deg med kraftige lysblink. Dette vil kunne redusere faren for kollisjon ved skifte av kjørefelt. Fordeler for sjåføren:
1. Mindre stress og økt trygghetsfølelse ved filskifte
2. Mindre fare for personskade, skade på bilen og lasten.
Tilgjengelig som ekstrautstyr til Transporter og Crafter.

Front Assist
Dette er et sikkerhetssystem som har som formål å forkorte bremselengden. Front Assist har en radarsensor som overvåker avstanden til forankjørende bil i inntil 160 km/t og bidrar til å redusere bremselengden. Front Assist reagerer på kritiske nær-situasjoner i to trinn: 
1. Du blir varslet via et akustisk lydsignal
2. Du blir varslet akustisk/visuelt i instrumentpanelet og bremseklossene legger seg inntil skivene som gjør at den hydrauliske bremseassistenten settes i beredskap.
Standardutstyr på Caddy, Transporter og Crafter.

Les mer om våre assistentsystemer her

-  KONTAKT OSS  -

24 03 35 70 | kundeservice@moller.no