vw Volkswagen leasing overdragelse leasingkontrakt privatleasing bedrift varebil leasingbil finansiering ny arbeidsbil firmabil familiebil

Overdragelse leasingavtale

Overdragelse leasingavtale

Under kan du les mer om; 
 • Hva overdragelse av leasingkontrakt innebærer
 • Hva en annonse bør inneholde
 • Huskeliste i forbindelse med overdragelse
 • Våre tips ifbm kilometerstandf, tilstandsrapport mm

Spørsmål om overdragelse av leasingavtale?
Kontakt din nærmeste forhandler så hjelper vi deg!

La andre overta og fullføre leasingavtalen din

VW Volkswagen leasing privatleasing varebil familiebil leasingkontrakt overdragelse mor barn lekebil baby tegnestifter

Det kan skje endringer i livet, både planlagte og uforutsette, som gjør at bilbehovet endrer seg og således påvirker din eksisterende leasingavtale. Dette kan løses ved at andre personer som er interessert i ditt kjøretøy tar over leasingavtalen din. Spør venner og kollegaer eller nærmeste forhandler da de i noen tilfeller kan ha kunnskap om potensielle kunder som ønsker ny leasingbil og ønsker å overta din leasingavtale. Du kan også legge ut en annonse på markedsplasser som finn.no. Om du skal overta en leasingavtale eller selv skal finne en ny leasingtaker finner du informasjon dette på denne siden og hvordan du bør gå frem for å gjøre dette til en trygg og enkel transaksjon for begge parter. Vi håper våre sjekkpunkter vil være til hjelp.

Dette bør annonsen inneholde

vw Volkswagen Amarok pickup båthenger tilhengerfeste 4x4 ferie båt fjord fjell natur naturlandskap Norge leasingkontrakt overdragelse leasing

Du må selv finne en ny leasingtaker om du ønsker en overdragelse. Dette er vår anbefaling til hva du bør oppgi av opplysninger i din annonsen på finn.no eller liknende markedsplasser:

 • Oppgitt total kjørelengde i leasingkontrakt
 • Hvor langt leasingbilen hittil har kjørt
 • Antall gjenstående måneder i leasingkontrakt
 • Leasingkontraktens totale varighet
 • Om serviceavtale er inkludert i månedlig beløp eller ikke
 • Oppgi hvilke servicer som er utført og/eller når neste skal utføres
 • Opplys om eventuell utført tilstandsrapport, se eget punkt under
 • Oppgi startleie hvis du ønsker at leietaker skal betale dette.
 • Har leasingbilen tidligere vært skadet, eller har den skader som ikke er utbedret enda 
 • Hvilken forhandler leasingbilen ble utlevert hos
 • Eventuelt ekstrautstyr som følger med leasingbilen, se eget punkt under
 • Vær ærlig og konkret i annonsen for å unngå uenighet i etterkant  
 • Krav om kredittvurdering av ny leasingtaker, se eget punkt nederst på siden

Huskeliste før overdragelse av leasingkontrakt

vw Volkswagen leasing overdragelse leasingkontrakt privatleasing bedrift varebil leasingbil finansiering ny arbeidsbil firmabil familiebil

Er du eier av eksisterende leasingavtale? Husk på dette før bil og leasingavtale overdras til ny leasingtaker;

 • Autopassavtale må avsluttes eller overføres til ny leasingbil
 • Husk å fjerne bombrikken fysisk fra bilen 
 • Si opp eventuell bilforsikringen når ny leasingtaker har signert ny leasingavtale
 • Betal eventuelle utestående fakturaer da overdragelse av leasingavtale kun godkjennes hvis alle fakturaer er betalt
 • Formidle eventuelt ønske om ny leasingbil fra samme forhandler
 • Foreta en tilstandsrapport av leasingbilen og utbedre eventuelle feil/mangler

Huskeliste for ny leasingtaker før overdragelse 

overdragelse leasing VW Volkswagen leasingavtale privatleasing varebil bedrift

Skal du overta noen andres leasingavtale? Husk på dette før du tar over en ny leasingavtale;

 • Autopassavtale
  Opprett autopassavtale i ditt navn, ta med brikke til overtakelse. Da unngår du gebyrer for viderefakturering til oss

 • Bilforsikring
  Tegn bilforsikring fra overtakelsesdato i ditt navn selv om leasingselskapet står oppført som eier av leasingbilen. Da unngår du unødvendige gebyrer ved at leasingbilen er uforsikret.  

 • Formkrav
  Alle dokumenter må være sigert og sendt inn til leasingselskapet som eier leasingbilen

 • Kredittvurdering
  Dette må være foretatt og godkjent av rett innstans (politi, forhandler, bank)

 • Tilstandsrapport
  Sørg for at dette foreligger og at fradrag for eventuelle feil/mangler som ikke er utbedret trekkes fra f.eks. startleien

Startleie & kilometerstand

Startleie: Om du ønsker at ny leasingtaker skal betale noe i startleie, husk å oppgi beløpet i annonsen. Dette er priselementet du har mulighet for å justere om du ønsker en rask overdragelse. Beløpet er en separat transaksjon mellom deg og ny leasingtaker. 

Kilometerstand: Brukes leasingbilen daglig, slik at km-stand endrer seg, anbefales vi å opplyse om dette i annonsen. 

Tips til ny leasingtaker: Sjekk bilens kilometerstand ved overtakelse. Leasingkontrakten har en avtalt total kjørelengde og det er kun den resterende kjørelengden som inngår i leasingavtalen din. Vær oppmerksom på at oppgitt km er reell km ved overtakelse. Overkjørte km blir fakturert ved kontraktslutt når leasingbilen er tilbakelevert forhandler

Servicegjennomgang før overdragelse av leasingbil

vw Volkswagen merkeverksted service oljesjekk varebil Transporter Caddy Amarok Crafter

Det er ditt ansvar som leasingtaker å følge opp serviceintervallene i serviceprogrammet for at garantien på leasingbilen skal være gyldig. 

Tips til ny leasingtaker: Sjekk om serviceintervaller er fulgt opp i tråd med serviceprogrammet, og når neste service må utføres på leasingbilen du vurderer å overta. Husk at kostnader for service må du selv dekke utenom månedsbeløpet hvis serviceavtale ikke er inkludert i leasingavtalen. Hvis serviceintervaller ikke blir fulgt opp kan garantien forsvinne, og erstatningsomkostninger påløpe som må betales ved innlevering av leasingbil. 

Gjennomgang av tilbehør og ekstrautstyr til leasingbilen

Biltilbehør bildekk felg dekk VW Volkswagen biltilbehør overdragelse leasingkontrakt leasing privatleasing bedrift varebil

Det er ditt ansvar som leasingtaker å sørge for at alt tilbehør som ble levert sammen med leasingbilen må følge med og overleveres til ny leasingtaker når du overleverer leasingbilen. Dette kan for eksempel være vinterhjul, reservenøkkel, ladekabel med mer.

Tips til ny leasingtaker: Sørg for å får med deg alt av ekstrautstyr som fulgte med leasingbilen da leasingavtale ble inngått. Dette må du videre sørge for at tilbakeleveres ved innlevering av bilen. Manglende ekstrautstyr vil føre til erstatningskostnader. 

Når ny leasingtaker er funnet

Kontakt leasingselskapet som eier leasingkontrakten direkte, med en forespørsel om overdragelse av din leasingkontrakt når ny leasingtaker er klar. Du må gi beskjed enten via e-post eller brev (lovkrav). E-posten eller brevet må inneholde følgende opplysninger: 

 • Reg.nr på leasingbil som skal overtas
 • For- og etternavn og/eller firmanavn på ny kunde
 • Fødselsdato og/ eller organisasjonsnummer på ny kunde
 • E-postadresse og telefonnummer til ny kunde

Hvis leasingavtalen ligger hos oss i Volkswagen Financial Services sender vi en bekreftelse til ny og eksisterende leasingtaker når overdragelsen er innvilget. Signering av dokumenter gjøres hos forhandler hvor utleveringen skjer. Du er vår juridisk bindende part, og leaser av bilen inntil vi har mottatt signerte leasingdokumenter. Leasingbilen må ikke overleveres til ny leasingtaker før alle dokumenter er signert. Du må også sørge for at alle utestående betalinger er betalt før leasingavtalen kan overføres til ny leasingtaker. 

Tips til ny leasingtaker: Leasingdokumentene må være signert og sendt til oppgitt forhandler for at du skal kunne ta over leasingavtalen. Vi gjør oppmerksom på at rett kopi av din eller selskapets prokurists legitimasjon må foreligge, og én av følgende instanser må ha verifisert legitimasjon da dette er et lovkrav: 

 • Én av våre forhandlere
 • Bank 
 • Politi

Tilstandsrapport overdragelse leasing

vw Volkswagen leasing overdragelse leasingkontrakt privatleasing bedrift varebil leasingbil finansiering ny arbeidsbil firmabil familiebil tilstandsrapport

I forkant av en eventuell overdragelse av leasingbil anbefaler vi deg å foretar en takst/tilstandsrapport på leasingbilen så nære overdragelsen som mulig. Vi anbefaler også at eksisterende skader utbedres før overtakelse, eller at de takserte skadene trekkes fra et startleiebeløp. Det finnes en bransjestandard for hva som anses som normal og unormal slitasje (småskader, steinsprut osv.) som takstmenn følger ved taksering av leasingbilen. Dette kan eventuelt våre forhandlere også bistå med hvis du trenger profesjonell hjelp til dette. 

Tips til ny leasingtaker: Ved overtakelse av leasingavtalen er du ansvarlig for tilstanden på leasingbilen ved innlevering. Vi anbefaler derfor at eventuelle skader utbedres før overtakelse, eller at de takseres og trekkes fra et eventuelt startleiebeløp. Skader som ikke utbedres vil bli fakturert deg ved avslutning av avtalen. 

Kredittvurdering av ny leasingtaker

Alle nye leasingtakere må kredittvurderes for at overdragelsen kan gjennomføres hvis leasingkontrakten eies av Volkswagen Financial Services. Vi anbefaler derfor at du har med følgende tekst i annonsen din: "Bilen er leaset gjennom Volkswagen Møller Bilfinans, og kan overdras med forbehold om at ny leasingtaker kredittgodkjennes. Etableringsgebyr på kr 5 300,- tilkommer ny leasingtaker ved oppstart av avtale". 

Tips til ny leasingtaker: Vi foretar også en kredittvurdering av deg for at du skal kunne overta leasingavtalen. Ved oppstart av avtalen etter overdragelsen vil det tilkomme et etableringsgebyr på kr 5 300,- ink. mva på første faktura.  

Nyttige snarveier

Volkswagen Leasing

Leasing | Ofte stilte spørsmål

Nyttige snarveier