firmabil firmabilskatt skatt inntektspåslag Volkswagen vw håndverker smarttelefon mobil

Firmabil & skatteregler

Firmabil & skatteregler

Under kan du lese mer om hvilke skatteregler som gjelder for din firmabil og hvordan dette beregnes.

Definisjon firmabil

vw Volkswagen bilmodeller Crafter stor kassebil el varebil e-Crafter Amarok pickup Caddy liten 3-seter Transporter

Dersom du kjører en arbeidsbil som er eid eller leaset av din arbeidsgiver, er dette å anse som en firmabil. Den ansatte må som hovedregel skattelegges for dette da en firmabil er av Skatteetaten å anse som en fordel som regnes som lønnsinntekt (mer om inntektspåslag lengre ned på siden). Er du selvstendig næringsdrivende og benytter arbeidsbil i næring må du følge egne regler for yrkesbil.

Inntektspåslag firmabil

firmabil firmabilskatt skatt inntektspåslag Crafter kassebil Volkswagen vw sjåfør

Kjører du firmabil gjøres der et påslag på din inntekt med utgangspunkt i firmabilens listepris fra bilimportøren. En firmabil med listepris på opptil 308.500* kroner gis et påslag på 30 %. Er listeprisen høyere gis den overskytende listeprisen et påslag på 20 %. *Satsen for 2019

Du kan bruke denne firmabilkalkulatorenOpens an external link til å beregne inntektspåslaget for din firmabil.

Inntektspåslag for elektriske varebiler

e-Crafter vw Volkswagen elvarebil 2019 2020 el varebil kassebil elbil elektrisk varebil Tjuvholmen Skur 13 Pushwagner kunst streetart Aker Brygge

Kombinasjon av el varebil og skattyter som godtgjør at yrkeskjøringen overstiger 40.000 kilometer i inntektsåret, blir det ved utregningen også tatt utgangspunkt i 60 % av firmabilens listepris som ny. Ved kombinasjon firmabil eldre enn tre år per 1. januar i inntektsåret og el varebil vil det ved utregningen bli tatt utgangspunkt i 45 % av firmabilens listepris som ny.

Fradrag for eldre varebiler

vw Volkswagen veteranbil Transporter firmabil og skatteregler skatt

Er firmabilen din eldre enn tre år blir det ved utregningen tatt utgangspunkt i 75 % prosent av bilens listepris som ny. Alderen på firmabilen regnes ut ifra hele kalenderår. Det betyr at om firmabilen du disponerer er registrert i 2016, vil fradraget først være gjeldende fra 1.1.2020. 

Nyttige snarveier

Prislister & brosjyrer

Bilmodelloversikt

Volkswagen Bruktbil

Nyttige snarveier

-  KONTAKT OSS  -

24 03 35 70 | kundeservice@moller.no