2.17.94.1, 2019-07-05 00:05:51

Firmabil og skatteregler.

Firmabil og skatteregler.

Er du usikker på hvilke skatteregler som gjelder for firmabiler og hvordan dette beregnes? Da kan du lese mer om dette her samt andre beslektede temaer som inntektspåslag, fradragsregler for elektriske varebiler og eldre varebiler. Vurderer du å ta ut en firmabil kan du ta en kikk på våre varebilmodeller. Våre forhandlere selger også brukte varebiler og store personbiler og de kan du se her

image

Definisjon firmabil.

Dersom du kjører en arbeidsbil som er eid eller leaset av din arbeidsgiver, er dette å anse som en firmabil. Den ansatte må som hovedregel skattelegges for dette da en firmabil er av Skatteetaten å anse som en fordel som regnes som lønnsinntekt (mer om inntektspåslag lengre ned på siden). Er du selvstendig næringsdrivende og benytter arbeidsbil i næring må du følge egne regler for yrkesbil.

image

Inntektspåslag firmabil.

Kjører du firmabil gjøres der et påslag på din inntekt med utgangspunkt i firmabilens listepris fra bilimportøren. En firmabil med listepris på opptil 303.900 kroner gis et påslag på 30 %. Er listeprisen høyere gis den overskytende listeprisen et påslag på 20 %.

Du kan bruke denne firmabilkalkulatoren til å beregne inntektspåslaget for din firmabil.

 

image

Inntektspåslag for elektriske varebiler.

Kombinasjon av el-varebil og skattyter som godtgjør at yrkeskjøringen overstiger 40.000 kilometer i inntektsåret, blir det ved utregningen også tatt utgangspunkt i 60 prosent av firmabilens listepris som ny. Ved kombinasjon firmabil eldre enn tre år per 1. januar i inntektsåret og el-varebil vil det ved utregningen bli tatt utgangspunkt i 45 prosent av firmabilens listepris som ny.

Transporter varebil sambabuss 1962 modell hvit og rød

Fradrag for eldre varebiler.

Er firmabilen din eldre enn tre år blir det ved utregningen tatt utgangspunkt i 75 % prosent av bilens listepris som ny. Alderen på firmabilen regnes ut ifra hele kalenderår. Det betyr at om firmabilen du disponerer er registrert i 2016, vil fradraget først være gjeldende fra 1.1.2020. 


Snarveier.