2.17.94.1, 2019-07-05 00:05:51
ID Buzz Cargo elektrisk varebil el varebil miljøvennlig varebil e-mobilitet e-mobility

ID. Buzz Cargo.

Kjent klassiker i ny elektrisk drakt.

Da var det avgjort. Volkswagen lanserte el varebil ID. Buzz Cargo på varebilmessen IAA i Hannover. Den forventes å være leveringsklar i 2022 om alt går som planlagt og vil ha en rekkevidde på opptil 548 km (WLTP) takket være den modulære MEB-plattformen den er bygget på. Designen baserer seg på personbilvarianten ID. Buzz som igjen er en fornyelse av den folkekjære Volkevognbussen T1 type 2. Slik det ser ut i dag blir ID. Buzz verdens første multifleksible elbil og varebil i ett, med en modus for helautomatisk kjøring. Elvarebilen blir digital og kombinerer progressivt design med stor plass og lang rekkevidde. Denne siden oppdateres fortløpende etterhvert som vi får mer informasjon. Trenger du en større el varebil anbefaler vi deg å sjekke ut helelektriske e-Crafter.

På vei mot 2022.

ID Buzz Cargo elektrisk varebil el varebil miljøvennlig varebil e-mobilitet e-mobility
ID. Buzz Cargo bakfra

ID. Buzz Cargo understreker retningen Volkswagen nå tar på vei mot et bredere elektrisk modellutvalg for nyttekjøretøysegmentet. Dette er også det første eksempel på hvordan ID.-familien og MEB-plattformen forgrener seg til Volkswagen Nyttekjøretøy. Du kan lese mer om de andre elektriske nyhetene som ble presentert på IAA-messen 2018 i Hannover her

ID. Buzz Cargo vil være utviklet på den helt nye MEB-plattformen fra Volkswagen som innebærer at el varebilen er bygget «fra batteriet og opp». Det betyr at ID. Buzz Cargo er planlagt og designet som 100 % elbil fra dag én, uten kompromisser på teknologi, plass, batteri/rekkevidde og muligheter for oppgraderinger i fremtiden. Plattformen er i tillegg skalerbar som gjør at Volkswagen Nyttekjøretøy i fremtiden også kan tilby nye bilmodeller i ulike segmenter som tilfredsstiller kundebehov på denne plattformen.

ID. Buzz Cargo vil på samme måte som e-Crafter, være nok et symbol på optimal teknologi for utslippsfri varetransport i bysentre da den i stor grad forventes å være selvkjørende. Dette er et ideelt elektrisk transportkonsept for varelevering i urbane strøk, sier Eckhard Scholz - styremedlem i ledelsen hos Volkswagen Nyttekjøretøy Tyskland. 

Økt rekkevidde og hurtiglading.

ID Buzz Cargo elektrisk varebil el varebil miljøvennlig varebil e-mobilitet e-mobility
Ladekontakten på ID. Buzz Cargo med mulighet for hurtiglading

Rekkevidde:
Avhengig av størrelsen på batteripakken kan ID. Buzz Cargo oppnå en rekkevidde på inntil 322 / 548 km (WLTP). Hvis du hovedsakelig kjører normale avstander på en daglig og ukentlig basis i bysentra vil et lithium-ion batteri med energikapasitet på 48 kWh anbefales. Hvis det er behov for lengre rekkevidde kan energikapasiteten på batteriet økes til 111 kWh.

Hurtigladermulighet:
Batteriet i ID. Buzz vil nå 80 % kapasitet etter 30 minutters hurtiglading (DC) ved 150 kW ladeeffekt.

Motor:
Batteriet i ID. Buzz Cargo kombineres med en 201hk (150kW) elektrisk motor, ett-trinns girkasse og forhjulstrekk. Et firehjulstrekksystem er mulig i fremtiden ved å plassere en motor foran på kjøretøyet.

Nytenkende teknologi.

ID Buzz Cargo elektrisk varebil el varebil miljøvennlig varebil e-mobilitet e-mobility interiør ratt selvkjørende elbil
Interiøret i førerhuset er toppmoderne

Touch-teknologi
Som du ser har rattet på prototypen av ID. Buzz fått et helt nytt design. Den nye utformingen er både teknologisk, visuelt og ergonomisk nytenkende. Tradisjonelle brytere, spaker og knapper på rattet og ellers på innsiden av bilen byttes ut med pekeplate og sensorbasert teknologi.

ID. Buzz Pilot 
Dette er navnet på en nytenkende teknologi og et program som skal muliggjør de selvkjørende funksjonen på ID. Buzz Cargo. Når dette aktiveres vil programmet kunne styre varebilen for deg fra et head-up-display basert på såkalt "utvidet virkelighet" teknologi (Augmented Reality). Displayet vil vise data som grafikk og navigasjonsretning slik at føreren kan se dette på frontruten, men oppleve det som om informasjonen vises 7 til 15 meter foran deg. Det blir spennende å se hvorvidt dette blir en realitet, og i så fall i hvilken grad, når den lanseres.


"Smarte" lys
Også lysteknologien er nytenkende på ID. Buzz Cargo. Når elbilen svinger ut fra en vei retter den LED-hovedlyktene, eller "blikket", mot kjøreretningen. Når den registrerer personer i veikanten vil den også kunne vende blikket mot dem. 

God plass til nyttelast og bilinnredning.

ID Buzz Cargo elektrisk varebil el varebil miljøvennlig varebil e-mobilitet e-mobility interiør baggasjerom selvkjørende elbil
Lasterommet på I.D. Buzz Cargo er romslig med god plass til praktisk bilinnredning

En plass-sensasjon
Denne el varebilen forventes å bli en plass-sensasjon. Takket være den plassbesparende elektriske drivlinjen hvor batteriet befinner seg i bunnen og motoren er plassert på for- og bakaksel, frigjøres det nemlig masse plass til nyttelast. Dette gir lagringsplass til verktøy og personlige eiendeler både foran og bak på varebilen.

Mål og nyttelast:
ID. Buzz Cargo forventes å bli 5m lang, 1.97m bred og 1.96m høy. Maksimal nyttelast er så langt estimert til ca. 800 kg. 


Kommer også som personbil:
Personbilvarianten ID. Buzz kommer med opptil 8 seter og har også to bagasjerom. Les mer om ID. Buzz personbil her.

ID. Buzz elbil - opptil 7-8 seter og god plass innvendig.

VW ID Buzz elbil miljøvennlig e-mobilitet e-mobility interiør baggasjerom selvkjørende
ID. Buzz personbil med fleksible seteløsninger

Kommer også som personbil
ID. Buzz er personbilvarianten av ID. Buzz Cargo. Den antas å kunne leveres med opptil 7-8 seter og vil også ha to bagasjerom samt fleksible løsninger innvendig for plassering av seter.

Perfekt allrounder og familiebil
Med sine fleksble løsninger vil dette være den perfekte elbilen om du er du på jakt etter en romslig familieelbil eller en sportslig allrounder.

Når kommer disse for salg?
Salget på ID. Buzz Cargo og personbilvarianten forventes å starte i 2022.

Hva blir prisen?
Prisen er enda ikke bestemt for noen av modellene, men vi vil oppdatere denne siden så fort vi har dette klart når produksjonsstart nærmer seg.

Presseomtale ID. Buzz Cargo.

Snarveier.