2.17.94.1, 2019-07-05 00:05:51
VW ABT eCaddy e-Caddy Maxi elbil el varebil elektrisk elbil IAA messen i Hannover 2018

ABT e-Caddy.

Elektrisk Caddy Maxi.

Under IAA-messen 2018 ble det kunngjort et samarbeid med selskapet ABT e-Line. Avtalen muliggjør elektrifisering av Caddy Maxi og Transporter. ABT e-Caddy Maxi planlegges som både el varebil og elbil med mulighet for hurtiglading. ABT e-Caddy Maxi blir den første bilmodellen i ABT-serien som skal produseres med antatt produksjonsstart for Norge 1. kvartal 2020. Den vil etter planen tilbys med tilhengerfeste og automatgir, men tilhengervekt og pris er enda ikke avklart. Den vil ikke leveres med firehjulstrekk. Denne siden oppdateres fortløpende.

ABT e-Caddy Maxi.

ABT e-Caddy e-Caddy Maxi el varebil elektrisk elbil e-mobilitet e-mobility IAA Hannover 2018

Spesiallaget for bykjøring:
ABT e-Caddy Maxi er spesiallaget for bykjøring og vil være en av de mest romslige modellene i sin klasse. Fordi den er spesiallaget for bykjøring er toppfarten satt til 120 km/t.

Kommer både som personbil og varebil:
ABT e-Caddy Maxi kommer både i vare- og personbilutgaver og det planlegges å introdusere to modeller for det norske markedet:
- ABT e-Caddy Maxi varebil
- ABT e-Caddy Maxi Comfortline personbil

Tilhengerfeste: Etter planen vil tilhengerfeste bli tilgjengelig, men tilhengervekten er ikke avklart enda. 

Firehjulstrekk: Det vil ikke tilbys firehjulstrekk på denne modellen. Dette skyldes at batteripakken kommer i konflikt med mellomakselen.

Rekkevidde og hurtiglader.

ABT e-Caddy e-Transporter e-Caravelle e-Caddy Maxi el varebil elektrisk elbil e-mobilitet e-mobility IAA Hannover 2018

Rekkevidde: Dette gir en rekkevidde etter NEDC på 220 km (foreløpig verdi inntil vi har WLTP verdier).

Batteripakke: Batteripakken vil være på 37,3 kWh og er plassert under vareromsgulvet mot skilleveggen som gir en godt balansert varebil med lavt tyngdepunkt.

Lademuligheter og hurtiglader:
Det planlegges følgende ladealternativer:
- Inntil 7,2 kW AC-lading | Ladetid: 5 timer og 10 min - gir 100 % batterikapasitet
- Hurtiglading på 40 kW | Ladetid: 49 minutter - gir 80 % batterikapasitet

Motor: ABT e-Caddy Maxi vil leveres med en 112 hk (82 kW) motor.

ABT e-Caddy Maxi varebil passer for deg som vil ha den ekstra lengden en Caddy varebil ikke har, men som ønsker samme kvalitet og komfort. 

Presseomtale.

e-Caddy e-Transporter el varebil elektrisk VW e-Crafter Caddy TGI biogass elbilfordeler Volkswagen

Arbeidsro.

Bare én av godene ved å kjøre elektrisk.

Samarbeid mellom Volkswagen og ABT e-line.

image

ABT e-Line er et innovativt selskap som har rendyrket e-mobilitet siden 2009. I nesten et tiår har eMobility-avdelingen hos ABT utviklet elektriske kjøretøy og andre utviklingstjenester for tredjepartsbedrifter. Volkswagen Nyttekjøretøy har på bakgrunn av deres ekspertise med elektriske løsninger valgt å inngå et samarbeid med ABT e-Line. Hovedsakelig fordi dette samarbeidet muliggjør raskere elektrifisering av Caddy og Transporter.

ABT startet utviklingen av ABT e-Caddy i 2010 preget av et nært samarbeid med partnere fra industri og vitenskap gjennom ulike støtteprosjekter. Målet var å utvikle et kjøretøy til kommersiell bruk og konvertere det til en liten serie av bilmodeller. ABT e-Caddy Maxi og ABT e-Transporter vil være de første vi kommer til å se på det norske markedet.

Snarveier.