2.3.47.2, 2017-10-10 18:26:25

Crafter kassebil - mer praktisk, økonomisk og innovativ enn noen gang.

Med kassebilen Crafter har vi laget en varebil med 3 seter som du ikke finner maken til. En helt nyutviklet kassebil som kombinerer brukervennlige transportløsninger og maksimal kostnadseffektivitet. Produksjonen foregår i et topp moderne produksjonsanlegg i Września i Polen som er bygget spesielt for produksjon av Crafter.

Fra

Fra

Best på lasteevne og lastsikring.

Crafter kassebil imponerer med den beste lasteevnen i sin klasse - med 1.311 åpningsbredde på skyvedøren, høyest lasterom på opptil 2.196 mm og 100 mm lavere lastekant. Med mulighet for å sette inn fabrikkmontert universalgulv (ekstrautstyr) og et lasterom som er designet for fleksible hyllesystemer og et nytt innvendig takstativ er dette den optimale arbeidsbilen.

 • Mellomlang akselavstand og normalt tak (L3H2)

  Lastevolum 9,9 m3

  Med en lengde på 5986 mm og utvendig høyde på 2355 mm* har denne versjon av Crafter varebil et lastevolum på opptil 9,9 m3. *Gjelder versjoner med forhjulstrekk, 4MOTION firehjulstrekk og bakhjulstrekk med enkelthjul. Bakkeklaringen har en toleranse på +/- 50mm.

 • Mellomlang akselavstand og høyt tak (L3H3)

  Lastevolum 11,3 m3

  Med en lengde på 5986 mm og utvendig høyde på 2590 mm* har denne versjon av Crafter varebil et lastevolum på opptil 11,3 m3. *Gjelder versjoner med forhjulstrekk, 4MOTION firehjulstrekk og bakhjulstrekk med enkelthjul. Bakkeklaringen har en toleranse på +/- 50mm.

 • Lang akselavstand og høyt tak (L4H3)

  Lastevolum 14,4 m3

  Med en lengde på 6836 mm og utvendig høyde på 2590 mm* har denne versjon av Crafter varebil et lastevolum på opptil 14,4 m3. *Gjelder versjoner med forhjulstrekk, 4MOTION firehjulstrekk og bakhjulstrekk med enkelthjul. Bakkeklaringen har en toleranse på +/- 50mm.

 • Lang akselavstand og ekstra høyt tak (L4H4)

  Lastevolum 16,1 m3

  Med en lengde på 6836 mm og utvendig høyde på 2798 mm* har denne versjon av Crafter varebil et lastevolum på opptil 16,1 m3. *Gjelder versjoner med forhjulstrekk, 4MOTION firehjulstrekk og bakhjulstrekk med enkelthjul. Bakkeklaringen har en toleranse på +/- 50mm.

 • Ekstra lang akselavstand og høyt tak (L5H3)

  Lastevolum 16,4 m3

  Med en lengde på 7391 mm og utvendig høyde på 2590 mm* har denne versjon av Crafter varebil et lastevolum på opptil 16,4 m3. *Gjelder versjoner med forhjulstrekk, 4MOTION firehjulstrekk og bakhjulstrekk med enkelthjul. Bakkeklaringen har en toleranse på +/- 50mm.

 • Ekstra lang akselavstand og ekstra høyt tak (L5H4)

  Lastevolum 18,4 m3

  Med en lengde på 7391 mm og utvendig høyde på 2798 mm* har denne versjon av Crafter varebil et lastevolum på opptil 18,4 m3. *Gjelder versjoner med forhjulstrekk, 4MOTION firehjulstrekk og bakhjulstrekk med enkelthjul. Bakkeklaringen har en toleranse på +/- 50mm.

 • 4 europaller

  Mellomlang akselavstand

  4 europaller med mellomlang akselavstand. Lastevolum ca 9,9-11,3 m3. Lastevolumet gjelder modeller forhjulstrekk.

 • 6 europaller

  Lang akselavstand

  6 europaller med lang akselavstand. Lastevolum ca 14,4-16,1 m3. Lastevolumet gjelder modeller med forhjulstrekk.

 • 6 europaller

  Ekstra lang akselavstand

  6 europaller med ekstra lang akselavstand. Lastevolum ca 16,4-18,4 m3. Lastevolumet gjelder modeller med forhjulstrekk.

 • Stabilt og varig

  Tregulv

  Crafter kan leveres med 8 mm tykt tregulv i varerommet, noe som gir optimalt underlag for lasten. Det robuste trevirket av bøk er svært stabilt og varig. Leveres som ekstrautstyr.

 • Perfekt for ettermontering av hyllesystemer

  Universalgulv

  Universalgulvet i tre (ekstrautstyr) er perfekt for ettermontering av hyllesystemer fra en rekke produsenter. Hyllesystemene festes i sporene i bilen ved hjelp av spesialfester. Langs- og tverrgående festeskinner til universalgulvet kan også leveres. Leveres som ekstrautstyr.

 • Standard skillevegg

  Skillevegg uten vindu

  Skilleveggen som er standard er lukket og oppfyller DIN 75410-3-standarden. Et oppbevaringsrom over førerhuset leveres som ekstrautstyr på versjonen med høyt tak (H3), og som standardutstyr på versjonen med superhøyt tak (H4).

  Diagonal lasteromsventilasjon (ekstrautstyr)
  For å sikre at eventuelle gasser slipper ut, kan lasterommet ventileres via to diagonale åpninger.

 • Hold et øye med nyttelasten

  Skillevegg med vindu og beskyttelsesgitter

  Vinduet er skråstilt for å unngå ubehagelig gjenskinn som gir dårligere sikt. Gitteret beskytter vinduet, føreren og passasjerene ved en eventuell nødbremsing. Skilleveggen leveres med to forskjellige vinduer, fast eller skyvevindu. Leveres som ekstrautstyr.

 • Solid lasteromskledning

  Halvhøy sidekledning og oppbevaringskasser

  Den halvhøye sidekledningen (ekstrautstyr) er laget av solide plastpaneler. Kledningen går fra gulvet og opp til vinduskarmene og er svært enkel å rengjøre.

  Oppbevaringskassene over hjulhusene i lasterommet leveres som ekstrautstyr og har plass til verktøy, refleksvester og hansker o.l.

 • Kledning i full høyde på sideveggene

  Kledning i kryssfinér

  5 mm tykke kryssfinérplater gjør dette til et slitesterkt og støtsikkert kledningsalternativ. Leveres som ekstrautstyr.

 • Det du trenger i lasterommet

  LED-belysning og strømuttak

  Fire LED-lamper (standardutstyr) gir god og jevn belysning i lasterommet.

  12-volts strømuttak (ekstrautstyr) kan leveres plassert på lett tilgjengelige steder på D-stolpen ved bakdøren og skyvedøren. Biler med to skyvedører har et tredje strømuttak.

  Med en 230-volts ekstern CEE-stikkontakt (ekstrautstyr) får du strømforsyning på inntil 2500 W (16 A) inne i bilen via en kontakt i lasterommet. Du kan dermed bruke elektrisk utstyr i bilen. Kontaktene leveres med automatsikring og lader til bilbatteriet.

 • Dører og oppbevaring

  Bakdører

  De to dørene i full høyde kan utstyres med vindu og har en standard åpningsvinkel på 180 grader, som kan utvides til 270 grader ved behov (ekstrautstyr).

  De avtakbare oppbevaringslommene (ekstrautstyr) gir et sikkert og lett tilgjengelig oppbevaringssted for mindre verktøy. Beskyttelsesgitrene (ekstrautstyr) beskytter bakrutene mot knusing og bidrar til å forebygge innbrudd.

 • Robuste festeløsninger

  Surreskinner og surrekroker

  Sikre lasten med robuste metallskinner (ekstrautstyr) på sideveggene, skilleveggen, takrammen og universalgulvet.

  Inntil 14 surrekroker
  Vår Crafter kassebil leveres med to ekstra surrekroker på skilleveggen som gjør det mulig å sikre lasten med festestropper og -nett. De regulerbare surrekrokene kan felles inn, slik at de flukter med gulvet. Og for å redusere snublefaren ytterligere, kan krokene nærmest døren felles ut til sidene.

 • Forsvarlig sikring

  Feste til lastestropp

  Festet til lastestropp (ekstrautstyr) hjelper deg å sikre lasten forsvarlig. Det kan enten festes til surreskinnene eller til festepunktene på lastsikringsstøttene.

 • Holder lasten trygt på plass

  Lastsikringsnett

  Lastsikringsnettet (ekstrautstyr) holder lasten trygt på plass. Karabinkroken og stropper med strammer kan festes til bilens surrekroker eller skinnesystem ved hjelp av ekstra fester.

 • Utstyr til best mulig sikring av last

  Lastsikringsboks

  Lastsikringsboksen (ekstrautstyr) består av stropper og strammer, kantbeskyttere, sklisikre matter og en informasjonsbrosjyre om lastsikring. Kan også leveres med veggfeste.

 • Frakt av lange gjenstander

  Innvendig takstativ

  Det innvendige takstativet (ekstrautstyr) gjør det enkelt å frakte lange gjenstander. De to stengene kan flyttes til forskjellige steder i bilen og justeres etter lastens lengde. De kan også fjernes når takstativet ikke er i bruk.

 • Sikker transport

  Lastsikringsstøtter

  Lastsikringsstøttene (ekstrautstyr) muliggjør sikker transport av mange forskjellige typer last. De kan festes og fjernes raskt og plasseres på forskjellige steder i lasterommet.

 • Enklere å laste og losse

  Stige på bakdøren

  Stigen på bakdøren (ekstrautstyr) gjør det raskere å laste og losse gjenstander på og av taket. Siden stigen er festet rett på bakdøren, begrenser den ikke dørens åpningsvinkel.

 • Enklere å frakte lange gjenstander

  Grunnstativ og takstativer

  Grunnstativet (ekstrautstyr) er laget av aluminium og galvaniserte metallplater og festes til C-skinnene. Det leveres kun til versjonen med normalt tak og har kapasitet på 150 kg.

  Klargjøring for takstativ
  C-profilskinnene (ekstrautstyr) gjør det enkelt å feste takstativer, -kurver og andre takstativsystemer.

  Takstativ med ruller
  Med dette takstativet (ekstrautstyr) blir det enkelt og trygt å frakte lange gjenstander.

 • Opptil 3 meters lengde

  Transport av rør

  Transportbeholderen for rør (ekstrautstyr) monteres på takstativet og egner seg for transport av for eksempel vannrør med lengde på opptil tre meter.

 • Enklere å frakte stiger og lange gjenstander

  Stigeholder og høye braketter

  Frakt stiger trygt og enkelt på varebiltaket med stigeholderen (ekstrautstyr). Den fleksible og regulerbare holderen er enkel i bruk og festes til et grunnstativ eller en lastekurv.

  Sett med høye braketter
  Brakettene (ekstrautstyr) er laget av galvaniserte stålbånd og kan justeres separat. De er til god hjelp når du skal frakte lange gjenstander på varebiltaket. Høyde uten grunnstativ: 180 mm.

 • Reduserer vannsprut og vindstøy

  Vind- og regnskjermer

  Vind- og regnskjermene (ekstrautstyr) reduserer effektivt vannsprut og vindstøy når du kjører med vinduet på gløtt. De skjermer dessuten for sol fra siden.

  De robuste skvettlappene beskytter undersiden av karosseriet, støtfangerne, terskellistene og dørene mot søle og steinsprut. De reduserer også vannsprut og er en god investering i det norske klimaet når det kommer til å begrense rust grunnet salting i vinterhalvåret

 • Robust og støtsikkert

  Støtdempende stigtrinn bak

  Det robuste stigtrinnet (ekstrautstyr) er montert på bladfjærer, og tåler små sammenstøt.

 • Enklere å laste og losse

  Bredt støtfangertrinn

  Dette stigtrinnet (ekstrautstyr) går tvers over baksiden av bilen og gjør det enklere å laste og losse.

 • Praktisk og lettvint

  Tilhengerfeste med stigtrinn

  Det avtagbare tilhengerfestet (ekstrautstyr) gjør det enkelt feste og fjerne kulehodet. Stigtrinnet (ekstrautstyr) er praktisk når du skal ut og inn av varebilen.

  Støtfangertrinn i halv bredde
  Dette stigtrinnet (ekstrautstyr) går over halve baksiden av varebilen, og gjør det enklere å laste og losse nyttelasten. Det kan kombineres med et tilhengerfeste med trekkapasitet på opptil 3,5 tonn.

 • Trekk last på inntil 3,5 tonn

  Tilhengerfeste med avtakbart kulehode

  Avtakbart tilhengerfeste
  Trekk tilhengere og lastesystemer på opptil 3,5 tonn trygt og sikkert (ekstrautstyr).

  Forberedelse for tilhengerfeste
  Crafter kan også leveres med diverse forberedelser for tilhengerfester som kan trekke last på inntil 3,5 tonn.

  Fast tilhengerfeste
  Trekk last på inntil 3,5 tonn med dette tilhengerfestet (ekstrautstyr) som inkluderer ESP med tilhengerstabilisering.

 • Trekk last på inntil 2 tonn

  Bøylekobling

  Tilhengerfestet med bøylekobling (ekstrautstyr) er laget for å trekke last på inntil 2 tonn og er utstyrt med ESP med hengerstabilisering.

Den eneste varebilen i sin klasse med 8-trinns automatgirkasse og tre kombinasjonsmuligheter.

Crafter er en varebil med 3 seter og den eneste kassebilen i sin klasse som leveres med seks forskjellige kombinasjoner av drivlinje og girkasse. Forhjulstrekk, bakhjulstrekk eller 4MOTION firehjulstrekk kan kombineres med en 8-trinns automatgirkasse eller en 6-trinns manuell girkasse. Vi åpner for salg av 4MOTION firehjulstrekk i kombinasjon med 8-trinns automatgir i løpet av våren 2018.

Yrkessjåførens beste arbeidsplass.

Crater kassebil gir deg topp komfort kombinert med det største utvalget av oppbevaringsløsninger og tilkoblingsmuligheter. Dette er en varebil med 3 seter som har gode seteløsninger, moderne infotainmentsystemer og mye mer. Førerhuset i den nye Crafter er en super arbeidsplass for yrkessjåfører som tilbringer mange kjøretimer bak rattet.

 • Climatic klimaanlegg

  Halvautomatisk klimaanlegg

  Det halvautomatiske klimaanlegget sørger for å holde en behagelig temperatur i førerhuset. Leveres som ekstrautstyr.

 • Climatic klimaanlegg med ekstra fordamper

  Klimaanlegg i lasterommet

  Crafter kan også leveres med klimaanlegg i lasterommet. Den ekstra fordamperen er innebygd i førerhustaket, og dysene er plassert over skilleveggen. Leveres som ekstrautstyr.

 • Climatronic klimaanlegg

  2-soners klimaanlegg

  Climatronic klimaanlegg (ekstrautstyr) gir 2-soners temperaturregulering for fører og forsetepassasjer. Kjølingen tilpasses etter utetemperatur og hvor kraftig solen skinner. Automatisk omluftregulering, luftkvalitetssensor, ekstra luftdyser i taket* og en parkeringsvarmer (ekstrautstyr) sørger for et behagelig inneklima.

  * Leveres kun sammen med ekstra fordamper.

Perfekt for bykjøring med de beste førerassistentsystemene.

Vi har tradisjon for å ta sikkerheten på alvor og vår kassebil Crafter er et soleklart eksempel på det. Med et høyt standardutstyrsnivå blir dette den sikreste bilen i klassen. For sjåfører som har lange arbeidsdager bak rattet er det viktig at sikkerheten er på topp. Crafter har over 15 innovative førerassistentsystemer som hjelper deg å oppdage potensielle farer tidlig og å unngå dem.

 • Registrerer objekter rundt bilen

  Sensorbasert sidebeskyttelse

  Sidebeskyttelsen (ekstrautstyr) registrerer objekter rundt hele bilen ved hjelp av 16 ultralydsensorer. Systemet er en utvidelse av parkeringssensorerne, og varsler optisk og akustisk om fare for kollisjon med for eksempel stolper, vegger eller fotgjengere.

 • Hjelper deg å rygge

  Utmanøvreringsassistent

  Utmanøvreringsassistenten (ekstrautstyr) varsler med lydsignaler hvis en annen bil kommer for nær når du rygger ut av en parkeringsluke. Hvis du ikke reagerer på varslingen, kan systemet redusere omfanget av, eller til og med forhindre en kollisjon ved å aktivere bremsene.

 • Lettere å parkere med henger

  Trailer Assist

  Systemet bruker parkeringsassistenten og ryggekameraet til å hjelpe føreren under rygging med tilhenger. Ekstrautstyr.

  Les mer
 • Det har aldri vært lettere å parkere med stor bil

  Park Assist

  Park Assist parkeringsassistent tar seg av parkering i langsgående parkeringsluker. Når du setter bilen i revers, overtar bilen kontrollen over styringen. Du trenger bare å bruke gass- og bremselengden. Ekstrautstyr.

 • Behold kontrollen ved sidevind

  Sidevindassistent

  Sidevindassistenten hjelper føreren å beholde kontrollen over bilen ved sidevind. Denne underfunksjonen i ESP antiskrensregulering hjelper deg i situasjoner med vindkast og sterk sidevind ved å tilpasse bremseinngrepet ved behov. Systemet aktiveres automatisk ved hastigheter over 80 km/t.

 • Kjørefeltvarsling

  Lane Assist

  Kjørefeltvarslingen (ekstrautstyr) øker sikkerheten betydelig. Den hindrer at bilen kommer over i feil kjørefelt og kolliderer med en motgående bil. Hvis det er noe som tyder på at bilen utilsiktet er i ferd med å forlate kjørefeltet, varsler den føreren visuelt. I tillegg styrer den bilen tilbake i kjørefeltet.

 • ACC

  Adaptiv Cruise Control

  Systemet holder hastigheten sjåføren har stilt inn, men justerer også hastigheten etter bilen foran ved å bremse og gasse. Føreren bestemmer hvor stor avstand det skal være til bilen foran, ved å angi avstand i tid.

Ønsker du mer informasjon?